Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Mahdottoman hyvät hirven jauhelihapihvit ja maaginen yhdistelmä

Jätä kommentti

hirven-jauhelihapihvi-plate

Hirven jauhelihapihveistä tuli ihan tajuttoman herkullisia. Tein ison satsin, pakastin osan ja tyytyväisenä laitoin osan jääkaappiin. Ajattelin että niistä riittää pitkin viikkoa syötäväksi. Eikä mitä.

  • 500 g hirven jauhelihaa
  • 400 g porsaan jauhelihaa
  • 2 luomumunaa
  • 2 reilua kourallista pankokorppujauhoja tai tavallisia korppujauhoja
  • mustapippuria
  • 6 rkl soijakastiketta
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • 6 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • voita ja oliiviöljyä

hirven-jauheliha-pino

Laita jauhelihat kulhoon, sekoita hyvin. Riko joukkoon kananmunat. Kaksi munaa riitti hyvin pitämään lähes kiloisen taikinan koossa.

Rouhi joukkoon mustapippuria, mittaa soijakastike. Lisää pieneksi pilkottu valkosipuli (kyllä, 6 kynttä!) ja pilkottu persilja. Sekoita jälleen lastalla tai käsin. Lisää korppujauhot. Käytin pankojauhoja, sillä tavalliset olivat loppu enkä ehtinyt tähän hätään tekemään korppujauhoja. Ehkä herkullisuuden salaisuus on korppujauhoissa? Pankojauhoissa ja soijakastikkeessa on molemmissa suolaa, joten suolaa ei kannata ripotella enää joukkoon.

Paistoin pienen nokareen maistaakseni onko maut kohdallaan. Koepala maistui hyvältä, mausteita ei tarvinnut tuunata. Muotoilin vedelle kostutetuilla käsillä pihvit lautasille. Jos taikina tuntuu höttöiseltä tai pihvit tahdo pysyä kasassa, vaivaa lisää taikinaa. Voit myös lisätä yhden kananmunan tai korppujauhoja, riippuen siitä onko taikina liian tivakkaa vai löysää. Vaivasin jauhelihaa myös useassa vaiheessa, se teki taikinasta sopivan kiinteää ja leipoutuvaa.

Paista pihvejä 4 ­ 5 minuuttia puoleltaan, laita lopuksi kansi päälle ja hauduta pihvejä 10 ­ 15 minuuttia. Nauti raikkaan salaatin ja veneperunoiden kanssa. Tai ruisleivän ja suolakurkkujen kanssa…

Maaginen yhdistelmä: ruisleipä, pihvi ja suolakurkku

Luulin tosiaan, että pihveistä riittää pariksikin illaksi arkiruoaksi. Kaupassa muistin, että miten hyvin suolakurkut sopivat yksiin ruisleivän ja tavallisten jauhelihapihvien kanssa. En meinannut kyllä osata ostaa suolakurkkuja, niin olivat brändit uusiintuneet sitten viime ostoksen.

Pilkoin ruisleivän päälle pitkästä aikaa jauhelihapihviä ja laitoin suolakurkkua joukkoon. Että on hyvää! Siinä yhdistelmässä on jotain maagista! Vaikka viime satsista tavallisia jauhelihapihvejä on jonkin aikaa, väitän että nämä hirvestä tehdyt pihvit sopivat vielä paremmin suolakurkkuihin.

hirven-jauhelihapihvi-suolakurkku1

Söin yhden, toisen ja kolmannen leivän. Tein combosta eväät. Äkkiä pihvit olikin syöty, kerran sain iltaruoaksi pari pihviä lämmitettyä. Ajatus suolakurkuista ja pihveistä pakkasessa kutittelee nytkin. Ostin jo toisen paketin hirven jauhelihaa, kun sitä oli Sokoksella vielä kaupan.

Tämä jauhelihapullien- ja pihvien ohje on peräisin jostakin Painonvartioiden kirjasta vuosien takaa, mutta veikkaan että ohje on muuttunut siitä. Ainakaan perunaa en lisää enää jauhelihataikinaan.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s