Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Muheva hirven osso buco

3 kommenttia

hirvi-osso-buco-insta

Pitkään haudutettu muheva kastike ja luista lähes itsekseen tippuva hirven osso buco on talviruokaa parhaimmillaan.

Klassinen tomaattinen osso bucon –ohje on siitä kätevä, että sitä voi soveltaa monen eri potkakiekon kanssa. Lihan ei tarvitse olla välttämättä vasikkaa eikä naudanlihaakaan.

Italialainen porkkanan, sipulinen ja sellerin yhdistelmä toimii erityisen hyvin riistaisen hirven osso bucon kanssa. Sipuli tuo kastikkeeseen makeutta ja selleri happoja ja porkkana antaa iloa, keveyttä ja väriä.

Hirven potkakiekkojen kanssa kannattaa varata kolmekin tuntia aikaa rauhalliseen muhittamiseen.
hirvi-osso-buco

  • 1 kg hirven potkakiekkoja
  • vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä
  • 2 sellerin vartta pilkottuna
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • lasillinen puna- tai valkoviiniä
  • 1 prk Muttin tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Ota liha huoneenlämpöön kahta tuntia ennen valmistusta.

Leikkaa kiekkoja kiertävät kalvoihin pari kolme viiltoa, etteivät kiekot eivät käpristy valmistettaessa. Älä poista kalvoja kokonaan, sillä muuten pitkään muhiessa kiekot hajoavat ihan osatekijöihinsä.

Pilko sipuli, valkosipuli, selleri ja porkkana. Laita iso paistinpannu tulille, kaada oliiviöljyä ja kuullota kasvikset.

hirvi-osso-buco1

Kuivaa liha ja jauhota vehnäjauhoissa. Ruskista potkakiekot oliiviöljyssä toisella pannulla. Kaada lihojen päälle valko- tai punaviiniä, anna alkoholin kiehahtaa pois, mutta älä keittele hyviä makuja kokonaan höyryksi.

Yhdistä kasvikset ja liha, kaavi maut toisesta pannusta hyvin mukaan. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla.

Lisää tomaattimurska. Säädä hellan lämpö hellän poreilevaksi, laita kansi päälle ja anna porista 2,5-3 h tuntia. Kun liha irtoaa luusta helposti, on osso buco kypsää.

Viiniksi suosittelen ah niin ihanaa Candiallen Ciclopea.

Samalla ohjeella voi valmistaa vasikan osso bucoa, poron potkakiekkoja. Karitsasta tai vasikasta voi tehdä myös gremolaversion.

Mainokset

3 thoughts on “Muheva hirven osso buco

  1. Mmm… osso buco on hurjan hyvää. Mä haluan osso bucon viimeistelyksi aina gremolataa, jossa on appelsiinia ja sitruunaa. Sopisikohan se hirvellekin?

    • Mmmm, mitenkähän tuo sopisi? Hirvessä on kyllä jonkin verran riistainen maku… minusta gremolata toimii kevyemmän lihan kanssa. Makuasioita! Kokeile ja kerro! Hirveä on löytynyt Tampereella nyt aika jatkuvasti Sokoksen pakastealtaasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s