Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vihreä madecurry

Jätä kommentti

made-vihrea-curry-vaaka

Mateen koostumus ja mieto maku sopii yllättävän loistavasti vihreään kalacurryyn. Kasviksia voi vaihdella, mutta porkkanaa curryssa on pakko olla! Kookoskermassa hautunut porkkana meinasi varastaa tähden roolin, niin hyvää se oli.

Madetta vihreässä currykastikkeessa kahdelle

  • 400 g madetta fileoituna
  • 2 dl madelientä (+1 – 2 dl)
  • 2 dl kookosmaitoa (kermaista)
  • oljyä (käytin oliiviöljyä ja seesamiöljyä)
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • ripaus kaffirlimen lehtiä jauhettuna tai tuoreita pieneksi pilkottuna
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 porkkanaa
  • 60 g vihreitä papuja
  • 2 kevätsipulia
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • thaibasilikaa

Kuumenna wokissa öljyä. Lisää currytahna pannulle ja ripauta mukaan kaffirlimen lehtiä kuivattuna jauheena tai tuoreena pilkottuna. Hämmennä sitä muutama minuutti, älä anna tahnan ruskistua.

Kaada kookoskermaa wokkiin ja sekoita currytahnaan. Käytin paksua kookoskermaa, sillä Hua Hinin thairuoan kurssin opettaja painotti, että paksu kookos toimii paremmin kuin ohut kooskomaito.

Lisää kalaliemi, kalakastike ja sokeri. Käytin madelientä, joka oli siinä vieressä kattilassa tekeytymässä. Jouduin lisäämään sitä hieman myöhemmin enemmän currykastikkeen tiivistyessä hieman liikaa, sillä puuhasin alkupalan kanssa pidempään kuin aioin. Keitä kastiketta hiljalleen 20 minuuttia.

made-vihrea-curry

Pilko porkkanat 2 mm paksuiksi viipaleiksi. Katko vihreät pavut 2-3 osaan. Pilko kevätsipulit, erottele valkoiset ja vihreät osat erikseen.

Lisää porkkanat ja pavut, sekä kevätsipulin valkoiset osat, keitä kunnes pavut ovat kypsiä ja porkkanat al dente. Lisää kevätsipulin vihreät osat.

Lisää kalalientä jos kastike tiivistyy liiaksi.

Pilko kalafileet suupalan kokoiseksi ja lisää curryyn, sekoita kastikkeeseen.

Laita kansi päälle. Kypsennä kalaa 2-3 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Maista ja lisää tarpeen mukaan suolaa. Laitoin suolaa pari hyppysellistä, sillä kastikkeen makeus tuntui kaipaavan sitä, samoin kala.

Ripottele päälle pilkottua korianteria ja thaibasilikaa. Päälle voi lisätä pilkottua vihreää, punaista ja keltaista mietoa chiliä oman maun mukaan.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Riesling reserve on oivaa viiniä curryn kanssa. Jos olet rakentanut kovin tulisen curryn, toimii viininä paremmin gewurtstraminer.

Tämä on ensimmäinen curry, jonka olen kotimaassa tehnyt thairuoan kurssin oppien pohjalta. Ihastuin curryyn Thaimaan matkalla. Tiedostan, että olen vasta astumassa monipuolisen currymaailman kynnykselle. Mutta mikä maailma tutustua!

En lähtenyt vielä tällä kertaa tekemään itse currytahnaa, sillä en ole löytänyt kaikkia aineksia. Kaupan currytahna toimi passelisti, mutta alusta pitäen tehty maustetahna antaisi varmasti enemmän monikerroksista syvyyttä ruokaan.

Ohje on yhdistelmä thairuoan kurssilta saadusta vihreän curryn ohjeesta ja Rivercottagen kalacarryn ohjeesta. Mateen käyttämisestä kalana kannan itse täyden vastuun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s