Hedelmäsalaatti assosioituu lapsuuden jouluihin ja pääosin purkeista kaivettuihin hedelmiin. Unohda tuo mielikuva! Tässä salaatissa on kaikki tuoretta ja niin sesonkia että! Himo tuoreisiin hedelmiin kasvaa talven edetessä ja tavallisten salaattiainesten kalvetessa. Hedelmäsalaatistakin voi tehdä suolaisen version lisäämällä siihen hyvää ilmakuivattua kinkkua tai sinihomejuustoa. Tai vaikka molempia.
Valitse mieleiset hedelmät. Minusta hedelmäsalaatissa on oltava mangoa. Uusi ihastukseni veriappelsiini sopii mukaan loistavasti ja siitä saa myös kivan salaatinkastikkeen pohjan. Kaipaako tämä kastike edes oliiviöljyä? Makukysymys. Minusta salaatti oli ihanaa ilmankin.
Hedelmäinen lounassalaatti yhdelle
- 1 mango
- 2 kiiviä
- 2 veriappelsiinia
- 2 luomupäärynää
- 1 banaani
- 3 viipaletta prociutto crudoa (tai parmankinkkua)/sinihomejuustoa
- veriappelsiinin mehua
- (oliiviöljyä)
- mustapippuria
- basilikaa tai muuta mieleistä tuoretta yrttiä
Kuori ja pilko hedelmät, asettele lautaselle. Leikkaa veriappelsiinin kuoret veitsellä lautasen päällä, saat kuoriessasi melkein salaatinkastikkeet hedelmästä pursuavasta mehusta. Voit myös leikata veriappelsiinista kalvottomia viipaleita, jos haluat tehdä nättiä jälkeä. Minulla oli nälkä, joten menin suoraan asiaan.
Poimi kuoret pois veriappelsiinimehun joukosta (tai voit olla fiksu toisin kuin minä ja siirrät kuoret jo kuoriessa sivuun). Rouhaise mehun joukkoon mustapippuria ja sekoita siihen halutessasi tiraus oliiviöljyä. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Laita ilmakuivatun kinkun viipaleet kahteen, kolmeen osaan ja sirottele salaattiin.
Revi muutama basilikan tai persiljan lehti salaatin päälle ja nauti!
Kokit ja potit oli tehnyt ihanan näköistä hedelmäsalaattia, johon tuli vaniljaa ja kuoharia. Jälkkäriksi voisi joskus tehdä sellaistakin!
24.2.2016 08:14
On varmasti kaiken kuorimisen arvoinen! 😉
24.2.2016 08:52
Kevyesti kuorimisen arvoinen!