Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Black Angus naudan rintaa kastikkeella karamellisoituna

Jätä kommentti

ba-rinta-padassa

Tein tämän ruoan alkuvalmistelut jo maanantaina. Nostin hitaasti kypsennetyt lihat ja kasvikset omaan kannelliseen astiaansa, paistoliemen omaansa ja laitoin ne jääkaapin nollatilaan. Oi onnea kun perjantaina saatoin jatkaa lämmittämällä lihat, kuorimalla kastikkeesta rasvat ja keittämällä sen kokoon. Kastike oli ihan parasta! Liha oli nyhtökypsää ja lihan pinnasta tuli aivan loistavan makuista kuin sen siveli kastikkeella ja antoi grillivastuksen karamelloisoida pinnan! Aaah ja ooh!

  • 1,5 kg naudan luutonta rintaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 3-5 dl kiehuvaa vettä
  • merisuolaa
  • 3 valkosipulin kynttä

Kuori porkkana, sipuli ja valkosipulit. Halkaise sipuli, pilko rouheasti porkkana isoiksi paloiksi. Laita liha, kasvikset kannelliseen pataan. Laita rosmariininoksa pariin kolmeen palaan leikattuna joukkoon ja ripottele päälle merisuolaa. Peitä ainekset kiehuvalla vedellä.

Tiivistä kansi laittamalla folio tai leivinpaperi kannen alle. Kypsennä lihaa 5 tuntia 125 asteisessa uunissa.

ba-naudanrinta

Anna lihan jäähtyä liemessään. Kun liemi on jäähtynyt, kaada liemi eri astiaan, laita jääkaappiin jähmettymään. Näin saat kuorittua naudanrasvan pois kätevästi ja pidettyä kolesterolilääkityksen loitolla.

kastikkeen-kuoriminen

Rasva jähmettyi jääkaapissa helposti kuorittavaksi. Huomaa vasemmassa yläkulmassa sydän, joka kiittää kolesterolitason laskemisesta tällä keinoin.

Laita liha ja kasvikset omaan astiaansa, kansi päälle ja jääkaappiin. Jotkut heittävät tässä vaiheessa makunsa antaneet kasvikset pois, mutta älä tee sitä! Sipuli ja porkkana ovat vastavuoroisesti itseensä herkullista naudan makua.

Kuori jähmettynyt rasvakerros pois.

Keitä kastike puoleen. Maista, mausta jos tarvitset. Tällä kertaa ei tarvinnut maustaa yhtään, niin herkullista kastike oli.

Laita liha ja kasvikset yhdessä kerroksessa uuniin lämpiämään 150 asteiseen uunin.

Lopuksi sivele lihan pinnalle kastiketta ja ota pinta ruskeaksi grillivastuksen alla. Kastikkeella sivellystä karamellisoituvasta pinnasta tulee taivaallisen hyvää!

Tarjoile punajuurispeltin kanssa.

Tommasin Crearo on erinomainen kaveri naudan rinnalle ja punajuuriselle speltille.

crearo

Naudan rinta on tehty Koko lihan maku -kirjasta soveltaen. Berthan kokkien Roiton ja Salmelan keittokirja on avanut minulle ihan uudella tavalla haudetettavien lihojen konstit ja viimeistelyn niksit. Rasvan kuorimista ei kirjassa tosin harrasteta, siitä otan itse vastuun.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.