Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Parsaa, kampasimpukoita ja parmankinkkua

4 kommenttia

parma-kampa-parsa

En pystynyt vastustamaan kiusausta kun näin espanjalaista luomuparsaa kaupassa. Tunnustan, ei ole sesonki, ei läheskään. Mutta parsan, kampasimpukoiden ja parmankinkun yhdistelmä on niin nerokas, että kirjaan sen nyt tänne ylös. Jotta muistan keväällä varsinaisen parsakauden aikaan – ja siltä varalta jos joku muukin haluaa sortua.

  • puntti vihreää parsaa
  • suolaa
  • 1 + 1 rkl voita (ohjeessa 3 ½ rkl, minusta vähempikin riitti)
  • 30 g parmankinkkua
  • 6-8 kampasimpukkaa
  • ½ tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 dl kanalientä

Minulla oli ajatuksena yhdistää kampasimpukat ja parsat ja etsin ohjetta. Food and wine –sivustolla törmäsin ohjeeseen jossa yhdistettiin kolmas suosikkiaines, parmankinkku. Ohje menee osin hieman hassusti, sujuvoitin prosessia näin:

Tee valmistelut. Napsuttele parsoista kuivat kannat irti. Pilko pilko parmankinkku 3-4 sentin riekaleiksi. Voit toki tavoitella siistejä paloja, mutta minä päädyn aina riekaleisiin. Pese sitruuna kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuorta ½ tl verran. Leikkaa raastetusta kohdasta viipale sitruunaa odottamaan.

Tee desin verran kanalientä tai sulata pakkasesta lientä.

Laita parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä al denteksi tai mieleiseksi. Minusta pienoinen purutuntuma parsassa on parempi kuin läpikypsä. Paksuudesta riippuen tämä vie 7-8 minuuttia. Kokeile keskivaiheilta haarukalla.

Tällä välin sulata pannulla reilu ruokalusikallinen voita ja paahda kinkku rapeaksi, n. 4 minuuttia. Siirrä kinkku lautaselle.

Paista samalla pannulla kuumassa voissa kampasimpukoihin rapea pinta nopeasti, pari minuuttia puoleltaan. Nosta kampasimpukat kinkkujen joukkoon.

Nosta keitetyt parsan lävikköön hetkeksi valumaan.

Laita sitruunan kuori paistinpannulle ja paista sitä minuutin verran tai kunnes se on saanut väriä. Purista sitruunasta pari ruokalusikallista mehua, anna kiehua 10 sekunttia ja kaada kanaliemi joukkoon. Kaavi maut pannun pohjalta liemeen. Anna kastikkeen redusoitua kunnes siitä tulee kiiltävää, tämä vie muutaman minuutin. Lisää nokare voita antaman makua ja kiiltoa.

parma-kampa-parsa-insta

Laita kampasimpukat takaisin pannulle, nosta myös parsat lämpiämään, jos ne ehtivät jo jäähtyä.

Laita tongeilla parsat ja kampasimpukat lämmitetyille lautasille. Kaada kastike päälle. Sirottele kinkku päälle koko komeuden päälle. Nauti hyvän rieslingin kera.

Tallenna

Mainokset

4 thoughts on “Parsaa, kampasimpukoita ja parmankinkkua

  1. Oho, eurooppalaista parsaa jo nyt!

    • Olikin se aika yllättävää löytää espanjalaista parsaa tähän aikaan, etenkin luomua :). Yllättävän hyvää oli helmikuinen parsa itsessään, olin valmistaunut vähän puisevaan. Ja tällä ohjeella varsinaista herkkua!

  2. Sesonki tai ei niin ainakin on keväinen annos 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s