Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Monta, monta maukasta menua pääsiäiselle

2 kommenttia

peuranulkofile

Pääsiäinen, tuo ihana tekosyy syödä hyvin ja laittaa ruokaa rauhassa. Kokosin monta vaihtoehtoista karitsamenua. Täältä löytyy myös tipumenu sekä edullinen ja taatusti herkullinen päivälliskokonaisuus naudan rinnan ympärille rakennettuna. Suositusviini löytyy aina ohjeen ohesta.

Osan menuista voit valmistaa hitaasti ja rauhassa etukäteen ja istahtaa vain valmiiseen pöytään. Lisukkeita kannattaa tehdä kerralla reilusti, niin säästyt seuraavana päivänä multitaskingilta.

Naudan rinta on edullista ja herkullista ruokaa, jolla saat ruokittua isommankin joukon ja maineen pitokokkina. Tekeminen on vain niin helppoa, että älä vain paljasta sitä ettei maine mene. Aloita naudan rinnan valmistaminen edellisenä päivänä, kypsennä lihaa monta tuntia, annan se jäähtyä omassa liemessään, kaada liemi erilliseen astiaan ja nosta sekä liha että liemi jääkaappiin. Seuraavana päivänä saat kuorittua ylimääräisen rasvan liemestä kätevästi ja keitettyä aivan taivaallisen herkullisen kastikkeen, kuumennat vain lihan uunissa ja tarjoilet!

Pitkäperjantaina karitsaa

Hitaasti haudutettuja karitsan potkia punaviinissä.

Hitaasti haudutettuja karitsan potkia punaviinissä.

Karitsa on itseoikeutetusti pääsiäisen juhlapöydän sankari. Maistuisiko pitkään ja hartaasti punaviinissä haudutettua karitsan potkaa? Tarjoa sen oheen selleri-perunamuusia  ja uunijuureksia.

kurpitsa-curtis-stone

Alkuun kurpitsasosekeittoa palsternalla ja parmankinkulla ja pääruoaksi jotain näistä karitsaherkuista:

tai

karitsa-padassa

Yksi kaikkien aikojen suurin karitsasuosikkini on karitsapata vuoristopaimenen tapaan:

tai

Lankalauantaina kevätkanaa tai muuta tipua

Pääsiäistiput kuuluvat pääsiäispöytään muussakin mielessä kuin pörröisinä keltaisina koristeina. Pekoninystävä tykkää siitä kun kääräiset tipun pekoniristikkoon. Kevätkananpoika saa pekonin makua ja pekoni kanan makua. Ehdoton win-win!

Alkuun voit tarjota tuoretta pataleipää. Pääsiäisenä kaupat ovat nykyään auki vähän joka toinen päivä, mutta toisaalta on kiva kerrankin käyttää pitkän pyhän rauha hyödyksi ja tehdä pataleipää. Näillä vinkeillä onnistut, sillä minäkin onnistuin. Harjoittelin ensin hartaasti ja keksin lähes kaikki keinot epäonnistua. Oikaise sinä suoraan onnistumiseen näillä ohjeilla.

pekoni-kevatkana

ja pääruoaksi herkkullista tipuruokaa:

Pääsiäissunnuntaina naudanrintaa pitkään haudutettuna (aloita edellisenä päivänä)

ba-naudanrinta

Alkuun uunissa paahdettua pataleipää parmankinkulla. Pääruoaksi ihanaa naudanrintaa. Muista aloittaa tämä jo edellisenä päivänä tai parikin päivää etukäteen.

tai

  • perunamuussia (tee kerralla enemmän, syy selviää maanantain menussa)
  • naudanrinnan kanssa padassa kypsennettyjä uunijuureksia

Pääsiäismaanantaille peuraa

muussikakku1

Täytetty perunamuussi on pelkistetty versio italialaisesta perunaklassikosta.

Vieläkö maistuisi karitsaa? Vai joko vaihdetaan peuraan?

tai

grillattu-karitsan-kare

tai

tai

  • kokoelma aiempien päivien lisukkeista (risottoa, spelttiä, perunaa…)
  • lisukkeet kokoelma aiempien päivien lisukkeista
  • raikasta salaattia

Aiempia pääsiäismenuja:

Pääsiäinen 2015

Pääsiäisen 2014 menu oli vahvasti tipuvaikutteinen: ankkaa, maissikanaa, kevätkananpoikaa, sorsaa, helmikanaa, jyväbroileria. Kurkkaa täältä tipumaiset menut.

Mainokset

2 thoughts on “Monta, monta maukasta menua pääsiäiselle

  1. Nam, nyt tuli nälkä! Jälleen niin upeita kuvia ja reseptejä =).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s