Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Seitsemän ruokalajin päivällinen Berthassa

Jätä kommentti

bertha-insta

Voiko pääsiäinen paremmin alkaa? Söin kiirastorstaina erikoispäivällisen Berthassa, jossa oli sen seitsemää sorttia tarjolla, viineineen. Tai jos pysyin laskuissa mukana, viinejä oli kahdeksan, sillä meidät toivotettiin tervetulleeksi lasillisella samppanjaa.

Tapasin vanhan ystävän pitkästä aikaa, joten keskityimme vaihtamaan kuulumisia ja nauttimaan päivällisestä. Tällä kertaa siis Berthan tunnelmat kuvien vain välittämänä. Mutta ruoka oli taivaallisen hyvää, viinit mahtavia ja niiden yhdistelmät aivan ihania. Kyllä kelpaa asua Tampereella!

 

bertha-menu

Kiirastorstain erikoisillallinen.

bertha-shamppis

Punajuurta kolmella tapaa.

Punajuurta kolmella tapaa.

bertha-sancerre

Sancerrea punajuurelle.

Bertha-tarttar

Tartar karitsasta.

bertha-pinotnoir

bertha-artisokka

Maa-artisokkaa rapeina lastuina ja pehmeänä, ilmavana moussena.

Bethan-spat-viini

 

bertha-peruna

Perunaa aivan mahtavan syvä liemen kera. Lehti päällä on shiso.

bertha-turskan-kieli

Turskan kieliä. Kielten koostumus oli kovasti erilainen kuin pari viikkoa sitten tekemässäni kevyesti leivitettynä. Monipuolinen, herkullinen ja harvinainen aines.

bertha-lammas

Karitsaa kahdella tapaa. Filettä sekä pitkään ja hartaasti haudutettua, repimiskuntoista.

bertha-chianti

bertha-punkku

betha-jalkkari

Suklaa piilottelee mämmijäätelön alla. En yleensä niin piittaa jälkkäreistä, mutta tätä mämmiä voisin syödä ympäri vuoden!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s