Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Arjen luksusta: silakkapihvit

2 kommenttia

silakkapihvit-pannulla

Muikkukulttuurin kasvattina teen silakoita harvemmin. Mutta silakkapihvit ovatkin arjen luksusta.

Edullisten silakkapihvien tekeminen erittäin yksinkertaista,  jos silakkasi ovat jo ruodottomia fileitä. Oikeasti muuta tarvitse tehdä kuin maustaa, laittaa tillisilppua silakkafileelle, parittaa fileet, jauhottaa, ja tietysti paistaa pihvit.

silakat

Edullista. Ja niin nättiä.

Silakkapihvit kahdelle

  • 400 g silakkafileitä
  • ruisjauhoja
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • tillinippu
  • voita

Laita kalafileet nahkapuoli alaspäin, samankokoiset pareittain. Tämän voi hyvin tehdä kalakauppiaan pakkauspaperin päällä.

Mausta kalafileet sormisuolalla ja mustapippurilla. Jotkut tykkäävät valkopippurista, minä mustapippurista.

silakkapihvit-taytetyt

Pilko tilli ja ripottele runsaasti joka toisen fileen päälle. Laita toinen file päälle. Siinä sinulla on silakkapihvi.

Laita kaksi laakeaa lautasta vierekkäin. Kaada toiselle ruisjauhoja.

Jauhota silakkapihvit ruisjauhossa ja nosta toiselle lautaselle.

silkakkapihvit-jauhotus

Kuumenna paistinpannulla voita. Kun voin kuohu on laskeutunut, paista kummallekin puolelle rapean ruskea pinta. Laita kansi päälle ja anna hautua hetki.

Nauti persiljaisen perunamuussin ja raikkaan salaatin kanssa. Juomasuositus: rasvaton maito.

silakkapihvit

Klassikko-ohje klassikkokirjasta

Vaikka pihvien teko on helppoa, kävin kuitenkin hakemassa muistilleni vahvistusta ihka ensimmäisestä keittokirjastani, kotimaisen ruokakulttuurin klassikosta. Keittotaito on julkaistu vuonna 1932. Minulla on vuonna 1962 modernisoitu, 37. painos. Tuosta kirjasta löytyy yksi jos toinenkin perinneresepti, joskin ohjeet ovat lyhyitä ja tiiviitä, enimmäkseen ilman kuvia. Ehkä vielä -62 oletettiin emäntien tietävän perusasiat keittämisestä.

silakkapihvit-insta

Mainokset

2 thoughts on “Arjen luksusta: silakkapihvit

  1. Rupesin miettimään syntyjä syviä ja jopa googlasin onko edes sanaa muikkupihvi olemassa. No oli, ja ohjeitakin löytyi. Kuitenkin ainakin oma kokemukseni on ollut, että jostain syystä (osittain kokoero?) silakasta tehdään silakkapihvejä mutta muikut paistetaan muuten vain. Tai liekö sitten vain henk.koht. juttu…
    Mutta vesi kielelle tuli ja taisi jäädä mieleen kummittelemaan, eli lähipäivinä ehkä meilläkin.

    • Oikein hyvä huomio! Jostain syystä ei ole tulllut mieleenkään muikkuja pihveiksi tehdä, mutta miksipä ei? Joskus näkee kyllä tosi isoja muikkuja.

      Muikun ja silakan maussa on kuitenkin selvä ero…menisiköhän sitä makumaailma ihan raiteiltaan jos muikkuja pihvin muodossa söisi? Toisaalta muikut maistuu jopa vietnamilaiseen dippikastikkeeseen dipattuna, joten ehkä sitä pitää ajatella yli rajojensa :).

      Maistuvia pihvejä sinne, missä muodossa sitten niitä teetkään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s