Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Harissalla maustettu grillattu kevätkananpoika

2 kommenttia

harissakana-maustettu

Avasin kesän grillauskauden harissalla maustetulla kevätkananpojalla. Harissa antaa kevätkananpojalle syvää makua ja mukavaa potkua.

Minullahan ei grillauskausi ei ole sen enempää ala tai lopu, se vain muuttaa muotoaan. Mutta kevään valossa näki hyvin grillata ulkotakassa illallakin ja jopa syödä alkupalaa toppatakissa terassipöydän ääressä kevätkananpojan grillautuessa selän takana.

  • 2 kevätkananpoikaa
  • 4 tl harissa -maustetahnaa (Al´fes)
  • ½ sitruunan mehu
  • sormisuolaa

En malttanut marinoida kanaa harissassa puolta tuntia pidempään, mutta se toi hyvin Pohjois-Afrikan lämpöä kevätiltaan. En olen hirveän tulisen ruoan ystävä, mutta kestän kyllä chiliä, etekin jos se on monikerroksista eikä yhden chilin tuomaa tiukkaa poltetta. Valmiista harissatahnasta tuntui löytyvän tätä kerroksellista moniulotteista lämpöä.

Avasin kananpojat rangan vierestä saksilla ja levitin ne litteäksi. Tökin hieman reikiä niiden nahkaan terävän veitsen kärjellä. Puristin päälle sitruunaa ja suolasin kanat. Levitin 2 tl harissatahnaa kummallekin kanalle, yhteensä siis 4 tl kahdelle pienelle kevätkanalle.

harissakana-kypsa

Hyvin ruskettunut tipu.

Grillasin pieniä halkaistuja kevätkananpoikia hiilillä yhteensä 15 minuuttia nahkapuoli alaspäin + 10 minuuttia avattu puoli alaspäin. Hiillos oli kovin kuuma, jouduin kääntelemään niitä aika usein. Epäsuoraan grillaukseen en nyt malttanut uskoa, sillä maaliskuun illan lämpötila oli nollan läheisyydessä.

harissakana-leikattu

Kana kypsyi meheäväksi. Grillausrukkaset olivat tarpeen vielä pihagrillillä.

2 thoughts on “Harissalla maustettu grillattu kevätkananpoika

  1. Upean näköinen tipu 🙂 Takuulla hyvää!

    • Kyllä se ainakin hyvin ruskistui :). Mutta hyvää oli, tykkäsin kovasti harissan tuomasta mausta. Pitää perehtyä tuohon tahnaan enemmänkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.