Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Paapan paprikat eli pimientos de padrón

Jätä kommentti

pimientos-insta

Koirasukulaiseni Aino vinkkasi näistä helpoista herkullisista paprikoista. Espanjankävijät tuntevat vihreän pienen paprikan tapasbaareista. Paapan paprikat eivät tarvitse kuin kuumaa pannua, oliiviöljyä ja suolaa. Näitä voi nauttia alkupalaksi, lisukkeeksi, pääruoaksi ja vaikka vielä jälkkäriksi.

Luin jostain, että joka 10. pikkupaprika on tulinen. Olenkin lähestynytkin näitä yhdeksän kertotaulun taktiikalla. Jos paistan 9 tai 18 tai 27 paprikaa, kohdalle ei osu polttavaa paprikaa :). Tämäkin teoria romuttui, kun laitoimme Ainon kanssa paprikoita. Ei ne niin tulisia ne satunnaiset tulisetkaan ole.

  • 9, 18, 27… kpl tai pussillinen pimientos de padrón –paprikoita
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Huuhtele paprikat ja kuivaa hyvin pyyhkeellä.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää paprikat pannulle. Paista paprikoita kaikilta puoliltaan. Ripottele päälle sormisuolaa ja nauti kuumana. Tai haaleana. Maistuu myös kylmänä..

Galiciasta Padrónista kotoisin olevia pikkupaprikoita on näkynyt tänä keväänä monessa kaupassa.

pimientos1

Aina joukossa on joku toisinajattelija.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s