Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Flunssaa karkottava guacamolepasta

Jätä kommentti

guacamolepasta

Kumpi oli ensin, himo guacamoleen vai flunssa? En eilen vielä tiennyt saavani flunssaa, vaikka perjantaiväsy olikin jotenkin epätavallisen kova. Ostin kuitenkin korianteria ja muita tarvittavia mausteita, sillä sain guacamolehimon. Koirasukulaisellani Ainolla oli herkullisen näköisen kuva avokadotahnasta ja vinkit taudin karkoittavaan ohjeeseen.

Päätin kellistää flunssan kunnolla mausteisella avokadotahnalla. Kaipaisin samalla jotain lämmintä lohturuokaa. Lohturuokien paras on pasta. Guacamole ja pasta kuitenkin kaipaavat jotain rouheista rouheista suutuntumaa joukkoon.

Manteli ja avokado ovat minusta ihan mahdottoman hyvä yhdistelmä, joten paahdoin manteleita joukkoon. Ei kenties mikään klassinen yhdistelmä, mutta maut toimivat mukavasti yhteen.

 Guacamolepasta kahdelle

  • 2 avokadoa
  • 1 limen mehu
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1/2 punainen mieto chili (maun mukaan)
  • ½ ruukku korianteria
  • 1 kevätsipuli
  • 1 kourallinen paahdettua mantelia
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • 300 g pappardellea tai fusillia

Pilko valkosipulin kynnet, korianteria, kevätsipuli ja chili pieneksi. Halkaise avokadot, napauta terävällä veitsi kiinni kiveen ja poista se kiertämällä. Kaavi avokado kulhoon ja muussaa se vaikkapa haarukalla.

Sekoita pilkotut mausteet avokadoon. Purista yhden limen mehu joukkoon ja rouhi mustapippuria. Mausta suolalla. Minä onnistuin unohtamaan flunssassapäissäni guacamolesta suolan, lisäsin sitten syödessä.

guacamole

Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa väljässä vedessä al denteksi. Paras pastamuoto kantamaan kastiketta olisi varmaan kierteinen fusilli, mutta leveä pappardellekin toimi.

Pilko kourallinen kuorittuja manteleita rouheiksi paloiksi ja paahda niitä nopeasti kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman tummaa pintaa.

Nostele pasta pastakauhalla guacamolen joukkoon ja sekoita. Ripottele päälle mantelit. Korianterin ja chilin tosiystävät voivat vielä ripotella mausteita lisää lautaselle. Minä olen jo päässyt korianterin kanssa sinunkaupoista himotasolle, mutta jotain rajaa sentään.

Pese avokadon käsittelyyn käytetyt astiat ja haarukat hetimmiten. Mikään ei ole niin sitkeää putsattavaa kuin kuivahtanut avokado. Olen pessyt käsin tiskikoneesta tulleita astioita, koska avokado on kuivunut niin sitkeästi niihin kiinni. Ei mikään armeliain aines huolettomalle emännälle.

Tätä guacamolea voi tietysti käyttää myös perinteisempiin yhdistelmiin kuten tortilloihin ja maissisipsien dippauskastikkeeksi.

Toimiko flunssan karkotus? No ei toistaiseksi. Söin guacamolepastaa lounaaksi ja näin iltaa kohti nenä vuotaa pahemmin ja pää on käyttökelvoton. Onnistuin astumaan keittiössä käytetyn limenpuolikkaan päälle. Miten se nyt lattialla oli? Tavalliset karvaiset epäillyt on kuulusteltu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s