Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vasikan tartar tryffelisuolalla

2 kommenttia

tartar-haarukka

Kulinaariset juureni ovat syvällä Italian mullassa. Hyvää vasikanlihaa löytäessäni teen mieluusti carpacciona, ohuiksi lastuiksi leikattua raakaa vasikkaa. Joskus kaipaan enemmän potkua makuun. Sitä löytyy tartarista. Silti haluan tehdä miedon tartaristakin makuista, jotta vasikan oma maku pääsee oikeuksiinsa.

Alkupalatartar kahdelle tai pääruoka yhdelle

  • 200 g vasikan ulkofilettä
  • 2 rkl suolattuja kapriksia liotettuna
  • 2 reilua hyppysellistä tryffelisuolaa
  • 2 rkl pilkottua tuoretta persiljaa
  • 1 -2 tuoreen luomukananmunan keltuaista (kaksi jos kahdelle)
  • (hyvää majoneesia)

Käytän pieniä suolaan säilöttyjä kapriksia. Liotan niistä nopeasti enimmät suolat pois kylmässä vedessä, etenkin koska haluan tryffelin makua tryffelisuolan muodossa. Laita siis kaprikset veteen siksi aikaa kun teet muut valmistelut.

Pilko liha hienoksi terävällä veitsellä tai yleiskoneella. Koetin käyttää vanhaa perimääni yleiskonetta, mutta ei se jaksanut pyörittää myllyään enää, vaikka lapsuudessa se teki tehokkaasti jauhelihat. Kumma juttu, yli 30 vuotta vanha eikä enää pelitä!

Pilko persilja. Valuta kaprikset ja purista niistä ihan reippaasti sormilla veden pois. Pilko kaprikset, mutta säästä muutama kokonainen koristeeksi.

Sekoita persilja ja kaprikset lihan joukkoon. Mausta suolalla. Tryffelisuola antaa mukavan vivahteen lihalle. Tryffelikaudella voit käyttää myös tuoretta tryffeliä.

Ota muotti ja muotoile pyöreä lihakakku suoraan tarjoilulautaselle. Tarjoile tartar mahdollisimman kylmänä. Voit tehdä valmistelut tähän pisteeseen ja nostaa tartarit jääkaappiin odottamaan syömistä.

tartar

Juuri ennen tarjoilua riko kananmuna ja erottele valkuainen pois. Laita keltuainen tartarin päälle. Ripauta tryffelisuolaa hieman myös kananmunan päälle. Jos olet kapriksen ystävä, voit laittaa muutaman kapriksen tartarin päälle.

Voit tarjota halutessasi hyvää majoneesia tartarin kanssa.

Candialle Chianti Classico maistui oikein herkulliselle tartarin kanssa ja tartar chiantin kanssa.

 

Mainokset

2 thoughts on “Vasikan tartar tryffelisuolalla

  1. On kyllä törkeen hyvän näköinen annos!

    • Kiitos Antti! Italialainen ruokakulttuuri kunnioittaa hyviä raaka-aineita, joten siltä pohjalta on vaikea tehdä muuta kuin hyvää ;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s