Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Sitruunaista kuhaa, vuohenputkea ja kananmunaa

Jätä kommentti

vuohenputki-kuha-vaaka

Kevään ensimmäinen villiruoka puskeekin esiin omalla pihalla! Voissa paistetusta kuhasta, vuohenputkesta, kananmunahakkeluksesta ja sitruunasta syntyy yhdessä täydellisen tasapainoinen maku. Osaset täydentävät toisiaan loistavasti, mutta jokaista osasta tarvitaan. Ensi kerralla laitan vuohenputkia enemmän, sillä niitä olisi maistunut enemmänkin. Eikä se ainakaan meidän takapihalta lopu syömällä.

Vuohenputkea, kuhaa, kananmunaa ja sitruunaa kahdelle

  • 400 g tuoreita kuhafileitä
  • 2 luomukananmunaa
  • reilu kourallinen tai mieluummin kaksi kourallista nuoria vuohenputkia
  • 30 g voita (Tallbergilla 50 g)
  • ½ sitruunan mehu
  • sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Suolaa kalafileet odottamaan.

Kerää nuoria vuohenputken lehtiä ja varsia, huuhdo hyvin ja kuivaa.

Keitä kanamunia kahdeksan minuuttia (keitin kyllä vahingossa 1-2 min pidempään), jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori veden alla. Bongasin tämän kuorimisvinkin Marttojen munien keittämisohjeesta. Yllättävän kätevästi kuori irtosi veden alla. (Pitääkin kokeilla ensi kerralla viiriäisenmunien kanssa, ne kun ovat pirullisia kuorittavia).

Pilko munat pieneksi hakkeeksi.

vuohenputki-kuha

Paista kalafileet kuumassa voissa ruskeaksi. Paistoin ensi toista puolta reippaammin, maustoin hyvin kevyesti mustapippurilla ja käänsin fileet ja lisäsin fileiden viereen vuohenputket. Puristin sitruunamehun päälle. Laskin pannun lämpöä ja annoin kalan ja vuohenputkien muhia pari minuuttia.

Lisää pannulle kananmunahakkelus, ripsauta munien päälle hieman sormisuolaa.

Sami Tallberg tarjoaa annoksen suoraan pannusta sellaisenaan. Paahdoin kuitenkin uunissa perunoita kaveriksi. Se oli kyllä turhaa, sillä kananmuna teki ruuasta tarpeeksi ruokaisaa. Vai oliko se vuohenputki?

Lasillinen rapsakkaa rieslingiä maistui minusta oikein hyvälle tämän kanssa. Tallberg suosittelee olutta.

Nyt oli juuri oikea hetki kaivaa Tallbergin Villiyrtti –kirja esiin, sillä luonnossa alkaa kasvamaan herkullista, ilmaista ruokaa. Kirjasta löytyi tämäkin ohje voissa paistetulle hauelle ja vuohenputkelle. Kuha maistui tällä kertaa hauen sijaan vallan mainiolta ja uskoisin että myös ahven toimisi tällä ohjeella. Siikaa en ehkä rohkenisi näin laittaa.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s