Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Parsaa herkullisen kuohkealla valkoviinikastikkeella

Jätä kommentti

parsa-valkoviinikastike-vaaka1

Parsa ja kananmuna ovat klassinen yhdistelmä. Italialaisessa ohjeessa munankeltuaiset vatkataan ihanan kuohkean kevyeksi. Parsa ja valkoviinikastike ovat ehdottomasti paras maistamani makupari tänä keväänä. Tätä kastiketta teen varmasti kun oman penkin parsat nousevat.

Asparagi con salsa al vino bianco

  • 400 g vihreää parsaa
  • 2 luomukananmunaa
  • ½ lasia kuivaa valkoviiniä (hyvää rieslingiä)
  • nokare voita
  • sormisuolaa

Kastikkeen valmistamiseen tarvitset astian, jossa voit vatkata muna-valkoviiniseoksen kiehuvassa vedessä. Iso pitkävartinen kauha on hyvä tai kattilaan sopiva kulho. Lisäksi tarvitset vispilän, joka mahtuu toimimaan valitsemassasi kipossa.

Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan keittämään parsa erikseen ja pitämään ne lämpimänä sillä välin kuin teet kastikkeen. Minä oikaisin valmistamalla kastikkeen lempeästi kiehuvan parsaveden päällä. Jos haluat keittää parsat varsinaisessa parsakattilassa, höyryttää parsat, grillata tai kypsentää ne uunissa, teet kastikkeet tietysti erillisessä kattilassa vesihauteessa.

parsa-valkoviinikastike-vaaka

Napsauta parsoista kuivat tyvet pois. Huutele parsat.

Erottele keltuaiset valkuaisista, laita keltuaiset kahvalliseen kulhoon tai isoon kauhaan. Lisää valkoviini ja suola. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi.

Laita kattilaan vettä, nosta vesi kiehuvaksi. Mausta ripauksella suolaa ja lisää parsat. Keitä ohuita parsoja noin 4 minuuttia, paksuja noin 7 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsellä tyvipäästä. Tavoittele napakkaa kypsyyttä.

Kun parsat ovat hiljalleen kiehumassa, ala vatkata kastiketta parsojen päällä kattilassa. Kastike sakeutui kohtuullisen nopeasti, mutta vatkailin vielä hetken ja tutkailin miten kastike valmistuu ja kananmuna kypsyy. Koostumus vaikutti vielä paremmalta hetken vatkaamisen jälkeen. Kun seos on sileää ja kermamaista, mausta se voinokareella.

Tarjoile heti hyvän rieslingin kuten Ermelin Riesling Reserven kera.

Ohje on peräsin rispaantuneeksi luetusta Italian keittiö –kirjasta (Italian keittotaidon Akatemia).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.