Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

 Iberico-porsaan niskapihvit grillattuna

Jätä kommentti

iberico-niska-grilli

Vappuviikonlopun paras herkku: ibericon niskapihvit grillissä. Ihanan rasvaiset possun niskat rapeaksi grillattuna! Oi mitä herkkua!

Vappupäivänä toivuin aaton juhlallisuuksista puutarhahommissa, omenapuiden risusavotassa. Tampereella oli ensimmäinen kesäpäivä. Iltaruoan tarkeni ensimmäistä kertaa tänä vuonna syödä grillikatoksessa ilta-auringon lämmittäessä.

Poltin katoksen ulkotakassa päivän mittaan varmaan kolme kuutiota omenapuiden piiskaoksia. Pihagrilli oli hehkuvan kuuma ja juuri sopiva rasvaiselle ibericon niskalle. Omenapuun antama maku ei ole välttämätöntä, mutta se antaa kyllä ihanan vivahteen.

Iberico-possun niskaa grillissä kahdelle

  • 3 ibericon niskasta leikattua pihviä
  • sitruunan mehua
  • oliiviöljyä
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Purista possupihville sitruunasta reilu tirskaus mehua. Mausta oliiviöljyllä, tuoreella timjamilla ja rosmariinilla, rouhaise mustapippuria myllystä ja ripottele sormisuolaa. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä samalla kun ne lämpiävät grillattavaksi.

iberico-niska-marinadi

Virittele kuuma hiillos. Voit toki polttaa päivän omenapuun oksia, mutta grillihiilet joista saa irti kuuman hiilloksen ovat ehkä helpommin jokaisen tavoitettavissa.

Grillaa yhteensä 7-8 minuuttia, 3-4 minuuttia puoleltaan.

Espanjalaisittain oheen maistuu patatas bravas ja grillattu broccoliini. Viinisuositus tosin tulee Italiasta, Candiallen La Misse on ihan paras kaveri ibericolle.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.