Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Keväisen kepeää horsmapastaa

Jätä kommentti

horsmapasta

Eilen illalla kiersimme bloggaajajoukolla Tampereen huippuravintoloita. Maistelimme saksalaisia rieslingejä ja spätburgundereita kokkien erikoisviikoille loihtimien annosten kanssa. Kirjoitan raportin kierroksesta piakkoin. Mahtavien maistelujen jälkeen mieleni ei tehnyt kovin ruokaisaa lounasta. Koirien aamulenkillä poimin kourallisen nuoria horsmia. Etäpäivän kunniaksi pyöräytin kevyen keväisen maitohorsmapastan.

Horsmapasta syntyy nopeasti ja helposti. Valitsin alle 20-senttisiä horsmia. Leikkasin juuriosan pois, huuhtaisin horsmat hyvin ja kuivasin ne. Freesasin horsmat nopeasti pannulla sipulin kanssa ja surautin puolet horsma-sipuli -paistoksesta pieneksi pestoksi pastaa maustamaan.

Yhden hengen horsmapasta

  • kourallinen nuoria maitohorsmia
  • oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • 125 g pennepastaa
  • pecorinojuustoa
  • (ketunleipää)

horsmapasta1

Pilko horsmat suupalan kokoisiksi. Pilko salottisipuli pieneksi. Kuullota sipulia muutama minuutti oliiviöljyssä, lisää horsmat. Kauaa ei ohuita horsmia tarvitse paistaa, tavoittele kuten parsan kanssa napakkaa suutuntumaa.

Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.

Jos haluat vielä keventää, voit kypsentää horsmat myös nopeasti höyryttämällä horsmat pastakattilan päällä.

Keitä penne al denteksi hyvin suolatussa väljässä vedessä.

Surauta puolet sipulista ja maitohorsmasta sauvasekoittimella tai blenderillä pestomaiseksi. Lorauta hieman oliiviöljyä joukkoon. Surauttamisvaihe ei ole välttämätöntä, mutta minusta ruokalusikallinen horsmapestoa levitti mukavasti kevään makua pastaan. Ensi kerralla voisin jopa heittää hieman pinjansiemeniä joukkoon.

Sekoita pasta pannulla horsmiin ja pestoon. Veistä päälle pecorinoa (tai parmesaania). Halutessasi voit koristella pastalautasen ketunleivillä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s