Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Halkaistu kokonainen helmikana grillissä

1 kommentti

helmikana-grilli-paakuva

Olin katsellut silmällä kokonaista helmikanaa pakastehyllyssä Sokoksella. Grillikelien yllättäessä kipaisin hakemassa kanan kotiin sulamaan.

Helmikanalla on sopivan rasvainen nahka, josta sukeutuu ihanan rapeaa grillatessa. Hiillostin helmikanan lähes kokonaisena eli halkaistuna kahteen kertaan. Helmikana pysyy mehevänä kun grillaat sen kypsäksi epäsuoralla hiilloksella.

Ihan helmi grillattu kana

  • 1 kokonainen helmikana
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta timjamia
  • sitruunaa

Halkaise kana rinta- ja selkärangan vierestä. Hiero molemmin puolin hieman oliiviöljyä, yrttejä ja suolaa. Tiristä hieman sitruunamehua nahkaan ja vatsapuolelle. Anna maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.

helmikana-grilli-maustumassa

Tumman ruskeat koivet omaava helmikana kellii mausteissa.

Rakenna kuuma ja pitkäkestoinen hiillos, siten että hiilloksen vieressä oikealla (oikeakätiselle) on hyvin tilaa. Ota helmikanalle ruskea pinta kaikille puolille, varo polttamasta. Kypsensin suoraan  hiilloksen päällä muutaman minuutin puoleltaan yhteensä, käännellen usein, sillä varoin nahkapuolen kärvähtämistä.

Siirrä helmikana kypsymään sivutuleen. Kääntele ahkerasti, että helmikana saa hiilloksesta joka puolelle lämpöä. Epäsuorasti kypsensin kanaa noin 45 minuuttia. Kypsennysaika riippuu jälleen kanan koosta, hiilloksesta, ulkolämpötilasta ja kokin mielentilasta. Kokeile kypsyyttä puisella coctailtikulla tai muulla ohuella tikulla. Tökkää tikku sekä rintapalaan että koipeen. Jos kanasta tulee vielä punaista nestettä, anna kypsyä lisää.

Tarjoa pinot noirin, vaikka Bouchardin kanssa. Tai vahvemman hyvähappoisen rieslingin kanssa.

helmikana-grilli-puolikas

Advertisements

One thought on “Halkaistu kokonainen helmikana grillissä

  1. On kyllä herkullisen ja mehukkaan näköinen tipu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s