Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Koskenlaskijan fenkoli

2 kommenttia

fenkolikoskenlaskija

Ihan ensiksi on myönnettävä, että en aluksi uskonut tähän yhdistelmään. Koskenlaskijalla kuorrutetusta fenkolista tuli kuitenkin lautasen tähti. Vaikka samalla lautasella oli aika kova setti: lähikuhaa, oman maan parsaa ja italialaisia uusia perunoita!

Lähdin pohdiskelemaan kuha-annokseen fenkolilisuketta. Kuha ja fenkoli kun usein sopivat hienosti samalle lautaselle. Klassista juustoyhdistelmää fenkolille eli sinihomejuustoa ei kuitenkaan kuhan lisukkeeksi? Sinihomejuustoja löytyy muutenkin harvoin jääkaapistani.

Kylmäsavuporolla maustettua Koskenlaskijaa sen sijaan useimmiten on, sillä teen arkena usein kukkakaalia koskenlaskijakastikkeessa. Siitä se ajatus sitten lähti.

Fenkolia Kylmäsavuporo-Koskenlaskija sulatejuustolla

  • 1 fenkoli
  • loraus oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • 1/3 paketti kylmäsavu koskenlaskijaa

Pilko fenkoli noin sentin paksuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet rinnakkain uunivuokaan. Mausta viipaleet sormisuolalla ja lorauksella oliiviöljyä.

Pilko koskenlaskija pieniksi ja ripottele sopivasti sinne tänne. Älä peitä fenkolia kokonaan juustolla, sillä siitä tulee jotenkin tömäkän makuista jos kasviksen nesteet eivät pääse haihtumaan.

Juusto oli niin hyvää, että kaavin lopuksi vuokaan kiinni ruskistuneet palat suuhun. Nam!

fenkolikoskenlaskija-pysty

 

Advertisements

2 thoughts on “Koskenlaskijan fenkoli

  1. Fenkolin ystävänä tämä täytyy napata muistiin!

  2. Nappaa vaan, täältä se löytyy :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s