Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Halstratut, grillatut eli hiillostetut muikut

Jätä kommentti

grillatut-muikut1

Muikku on kaloista ikisuosikkini. Nämä ihanat  pikkukalat saa grillattua näppärästi halsterissa.

Tällä kertaa kokeilin lounaaksi nopeaa, yksinkertaista dippikastiketta, creme fraichea limen mehulla. Hiillostetut muikut ja raikas dippi maistuivat mahtavalta!

Yhden hengen grillatut muikut

  • 300 g muikkuja
  • sormisuolaa
  • kasvisöljyä halsterin öljyämiseen

Dippikastike

  • 1dl creme fraichea
  • 1/3 limen mehu

Puhko muikut sormin eli nappaa sormilla muikun kurkusta kiinni ja vetäise suolet pois. Minä jätän päät, koska minusta niistä tulee herkkua niin grillissä kuin pannullakin. Voit toki perata päät saman tien pois suolien kanssa.

Jos ostan muikkuja seuraavalla päivälle valmistettavaksi, puhkon kalat ostopäivänä. Näin ne säilyvät paremmin tuoreina.

Huuhtaise kalat ja kuivaa vaikka sanomalehden päällä.

Sutaise halsteriin hieman öljyä, ettei kalan nahka tartu kiiinni siihen. Lado muikut vierekkäin, ripottele suolaa, laita halsteri kiinni, käännä ja suolaa toinen puoli.

Tee dippi: laita creme fraiche kulhoon, purista limen mehu ja sekoita. Nyt en laittanut edes suolaa dippiin, sillä kaloissa oli runsaasti sitä.

Rakenna kuuma hiillos. Grillaa muikut nopeasti. Kaksi minuuttia puoleltaan riittää, jos hiillos on hyvä. Kun selkäevä irtoaa helposti, on kalat kypsiä.

Tänä keväänä hyvien hiilien löytäminen on ollut jostain syystä kiven takana. Peruskauppani ovat vaihtaneet hiilibrändejä, enkä meinaa päästä niiden kanssa sinuiksi. Edellisellä kerralla hiillostin muikkuja useamman minuutin lähes hiilissä kiinni, että sain kaloihin vähän väriä. Tällä kerralla kalat kypsyivät nopeasti ja hyvin, mutta niihin ei ollut ihan niin kaunista ruskeaa pintaa. Makua hiilloksesta tuli kyllä ihanasti.

Nauti muikut kuumana pelkän dipin kanssa tai uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Dippikastiketta voit duunata maun mukaan: tilliä, persiljaa tai korianteria. Tai pippureita. Tai vaikka srirachaa.

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s