Luomunokan rottinkirinta on ollut tänä keväänä valintani kanarintamalla. Aiemmin hehkuttamani maalaiskananpoika ei ole ollut entisellään, kenties yrityskauppojen jälkeen. Hieman kalliimpi luomubroileri ei kuitenkaan tuota vastaavaa makupettymystä, vaan maistuu herkulliselle.
Nopea ja helppo versio rottinkirinnasta syntyy uunissa. Samalla makumaailmalla tulee herkullista myös hiilillä.
Luomubroilerin rottinkirintaa kahdelle
- 2 luomubroilerin rintapalaa, jossa on siipipalan pää
- tuoretta timjamia
- tuoretta rosmariinia
- oliiviöljyä
- sitruunan mehua
- sormisuolaa
- (mustapippuria)
Mausta kana tuntia, kahta ennen kypsentämistä. Taputtele pinnalle oliiviöljyä, tiristä sitruunamehua ja ripottele pilkotut yrtit ja sormisuola molemmin puolin rintapaloja. Voit rouhaista myös kevyesti mustapippuria. Nosta rottinkirinnat takaisin jääkaappiin.
Ota kanat huoneenlämpöön varttia ennen kypsentämistä.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Lado rottinkirinnat vierekkäin uunivuokaan ja paista niitä 25-30 minuuttia. Kana maistuu uunissa paistettujen perunoiden ja raikkaan salaatin kera.
Juomasuositus: kepeä pinot noir, raikas riesling tai mehevä pinot gris-riesling -yhdistelmä, kuten Pfaffenheimin Black Tie.