Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Luomubroilerin rintaa uunissa

Jätä kommentti

luomubroileri-uunissa

Luomunokan rottinkirinta on ollut tänä keväänä valintani kanarintamalla. Aiemmin hehkuttamani maalaiskananpoika ei ole ollut entisellään, kenties yrityskauppojen jälkeen. Hieman kalliimpi luomubroileri ei kuitenkaan tuota vastaavaa makupettymystä, vaan maistuu herkulliselle.

Nopea ja helppo versio rottinkirinnasta syntyy uunissa. Samalla makumaailmalla tulee herkullista myös hiilillä.

Luomubroilerin rottinkirintaa kahdelle

  • 2 luomubroilerin rintapalaa, jossa on siipipalan pää
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • oliiviöljyä
  • sitruunan mehua
  • sormisuolaa
  • (mustapippuria)

Mausta kana tuntia, kahta ennen kypsentämistä. Taputtele pinnalle oliiviöljyä, tiristä sitruunamehua ja ripottele pilkotut yrtit ja sormisuola molemmin puolin rintapaloja. Voit rouhaista myös kevyesti mustapippuria. Nosta rottinkirinnat takaisin jääkaappiin.

Ota kanat huoneenlämpöön varttia ennen kypsentämistä.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Lado rottinkirinnat vierekkäin uunivuokaan ja paista niitä 25-30 minuuttia. Kana maistuu uunissa paistettujen perunoiden ja raikkaan salaatin kera.

Juomasuositus: kepeä pinot noir, raikas riesling tai mehevä pinot gris-riesling -yhdistelmä, kuten Pfaffenheimin Black Tie.

luomubroileri-uunivuoassa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s