Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Niin herkut tryffelöidyt fasaanin koivet

2 kommenttia

.tryffelifasaani

Syksyisin tryffelisesonki on niin intensiivinen, että tälle tryffelikaivajalle tulee tryffeliähky, joka kestää aina kevääseen asti. Syksyllä vähän jokaisessa ruoassa on tryffeliä, monta kuukautta. Vasta toukokuun lopussa alkoi tänä vuonna tehdä mieli tryffelillä maustettua jotain hyvää. Löysin fasaaninkoipia kaupan pakastekaapissa.

Voit maustaa fasaanin joko tryffelivoilla tai tryffelisuolalla. Minulla kun sattuu olemaan molempia, käytin vanhaa satoa pois reippaasti. Tryffelivoita ja –suolaa solahti sekä fasaanille että sen kanssa tarjoamaani herkkutattirisottoon.

Tryffelifasaanin koivet kahdelle

tryffelifasaanit-pannulla

  • 5 kpl (n. 600 g) fasaanin koipia
  • mustapippuria
  • 30 g tryffelivoita tai voita (vähmmänkin riittää)
  • tryffelisuolaa tai sormisuolaa
  • rosmariinia
  • timjamia
  • (mustaherukkahilloa)

Mausta koivet mustapippurilla, suolalla ja yrteillä. Laita paistinpannulle tryffelivoita tai voita.  Ruskista koivet pannulla hyvin.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla koivesta ja reidestä. Jos linnusta tihkuu punaista nestettä, nosta pannu vielä takaisin uuniin.

Tarjoile tryffelivoilla, tryffelisuolalla tai tuoreella kotimaisella tryffelillä maustetun herkkutattirisoton kanssa.

Toisella kertaa keittelin spelttiä ja maustoin sen samoilla maustella ja lisäksi tarjosin mustaherukkahilloa.

Ilahduin kovasti kun kellarissa hyljeksyttynä pyörinyt burgundilainen Santenay Chapelle toimi loistavasti fasaanin kanssa. Ostin aikoinaan Domaine Chapelle Santenayta laatikollisen eli kuusi pulloa eikä se tuntunut osuvan mihinkään ruokaan. Jatkossa nautimmekin Santenayn tryffelifasaanin kanssa.

tryffelifasaanit-speltti

Fasaanin koivet spelttipedillä. Mustaherkukkahilloa ja kesäporkkanoita.

tryffelifasaani-insta

Tryffelillä maustettu herkkutattirisotto alla.

Advertisements

2 thoughts on “Niin herkut tryffelöidyt fasaanin koivet

  1. Aika positiivinen ongelma tuo tryffeliruokien ylenmääräinen syyssyöminen, huokailen kateellisena 😉 Koivet näyttävät maukkaan meheviltä ja nahka rapsakalta, kyllä kelpaisi! Ihanaa, että tattisesonkikin on ihan kohta taas ja kulman takana.

    • Jos kantarelleja löytyy jo nyt, voi tattisesonki olla jo juhannuksena. Pitää tehdä pakastimeen tilaa, olen hellinyt siellä toissasyksyn herkkutatteja. Viime syksynä kun niitä ei ollut.
      Tryffeliähky on tosiaan positiivinen ongelma, koetan oppia elämään sen kanssa :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s