Olin aikeissa grillata, mutta kelit ja energiat eivät ohjanneet grillille. Katselin varhaiskaalia ja sipulinvarsia vihanneslaatikossa ja mietin mihin nämäkin hukkaisi. Päätin silputa varret varhaiskaalisalaattiin. Sipulihan vasta sopikin mainiosti kaalin ja ranskankerman makuihin!
Varhaiskaalia, sipulinvarsia ja ranskakermakastiketta
- puolikas pienehkö varhaiskaali
- 2 rkl crème fraîchea (28-prosenttista)
- 3 sipulinvartta
- puolikkaan sitruunan mehu (varovaisesti, maistele ettei mene hapoille)
- rouhaus mustapippuria
- sormisuolaa
- ripaus sokeria
- koristeeksi mustia paahdettuja seesaminsiemeniä
Leikkaa kaalista puolikas, huuhtaise ja kuivaa se hyvin. Pilko ohuiksi siivuiksi. Pilko sipulinvarret ohueksi.
Tee ranskankermasta kevyt kastike. Laita hippunen sokeria, suolaa ja mustapippuria. Tiristä sitruunasta mehua, maistele välillä. Liian reippaasti sitruunaa voi tehdä kastikkeesta turhan hapokasta, sopiva määrä antaa ranskankermalle kivan vastapainon.
Sekoita kaali, sipulinvarret ja kastike. Ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä. Nauti grillatun tai uunissa kypsennetyn kanan tai lihan kanssa.
Miksi niitä sipulinvarsia ajelehtii niin paljon vihanneslaatikossa? No tietysti siksi, että grillaan ihan himona kesäsipuleita, harva se päivä. Leikkaan ohuimmat sipulinvarret pois, sillä ne vain palaisivat grillissä.