Taas on aika unelmoida herkullisesta juhannuksesta. Millä herkutellaan suven kauneimpana juhlana? Kokosin herkkumenut juhannusaatosta sunnuntaihin. Viinisuositus löytyy aina pääruoan ohjeen lopusta. Poimi parhaat päältä!
Menujen järjestys on suunniteltu raaka-aineiden säilyvyyden pohjalta. Jos laitat tuoretta kalaa, kannattaa se tehdä jo aattona. Tomahawk, picanha tai entrecote-phvit säilyvät ja maistuvat juhannuspäivänä ja vakuumiin pakattu luomubroileri on hyvää junnussunnuntaina. Lisukkeita voi varioida mielesi mukaan, nokkoskastike sopii myös kuhalle.
Juhannusaatto
Alkuun
- kotimaista parsaa pekonilla grilliin
Pääruuaksi ja lisukkeiksi
- kokonainen kuha grillissä
- keitettyjä uusia perunoita (keitä reipas määrä)
- kesäporkkanoita ja kesäsipuleita grillattuna (grillaa reipas määrä)
- varhaiskaalisalaattia
Jälkiruoaksi
- kotimaisia mansikoita ja Kolmen kaverin luomujäätelöä tai mascarpone – tai molempia
Juhannuspäivä
Brunssi tai brunneri, yöttömän yön ihailun pituudesta riippuen 🙂
- Espanjalainen munakas (hukkaa tähän edellisillan perunat ja kasvikset)
tai lounas
Päivälliseksi kunnon pihviä!
tai
tai
lisukkeeksi
- kermaista nokkoskastiketta
- pannulla paistettua tai grillattua sydänsalaattia
- raikasta salaattia
Juhannussunnuntai
- Grillattua tai uunissa paahdettua luomukanan rintaa
- mangosalsa
- loput grillatuista kasvislisukkeista
Maukasta juhannusta!
Kurkkaa mistä viime vuosien juhannuksina on unelmoitu:
Unelmien juhannusmenu 2015 (sään kuin sään kestävä)