Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kesän maut tiivistettynä: kreikkalainen salaatti grillatulla fetalla

Jätä kommentti

kreikkalainen-salaatti-vaaka

Valitse kreikkalaiseen salaattiin parhaat mahdolliset raaka-aineet, sillä klassisesti se rakennetaan vain muutamasta aineksesta. Kalamata-oliivit ovat minusta ihania. Häränsydän –tomaatit ovat mahtavan meheviä ja maukkaita. Luomufetaa ja parasta oliiviöljyä. Öljyni vinegrettikastikkeeseen on pienen kreikkalaisen perhetilan oliiviöljyä. Niin hyvää, kepeää ja raikasta ettei sitä juuri kannata paistamiseen käyttää.

Unohdin ostaa fetasalaattia varten tomaatit. Kipaisin lähikaupassa ja yllättäen pienestä K-kaupasta löytyi juuri sopivan kypsiä häränsydän -tomaatteja. Tomaatit olivat niin ihanan meheviä, enkä olisi voinut toivoa parempaa tomaattilajiketta salaattiin!

Grillasin fetan foliossa, sillä siitä tulee mukavan pehmeän makuista hiilillä. Grilli kuumeni muutenkin sillä grillasin myös paprikaa (ja makkaraa, eh).

Kreikkalainen salaatti kahdelle

  • 2 pienehköä häränsydäntomaattia
  • 1 pkt luomufetaa
  • kourallinen kalamata-oliiveja
  • 1 kesäinen punasipuli
  • 2 punasipulin vartta
  • rapeaa salaattia

Vinegrettikastike

  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1,5 rkl limen mehua
  • ripaus ruokosokeria
  • ripaus vuorisuolaa tai maldonsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta tai kuivattua oreganoa

Pilko kesäinen punasipuli ohuiksi renkaiksi ensin hengittämään. Aikansa hengiteltyään sipuli ei maistu niin tivakalle. Pilko myös pari vartta pieneksi.

Tee vinegretti. Sekoita oliiviöljyyn limeä tai sitruunaa 2:1-suhteessa. Yleensä laitan kyllä suhteessa vähemmän oliiviöljyä, mutta nyt piti herkutella uudella öljyllä. Joku toinen lorottelisi öliiviöljyä reilusti enemmän.

Mausta salaatinkastike ripauksilla sokeria ja suolaa, rouhauksella mustapippuria ja pilkotulla tuoreella oreganolla. Maista ja säädä tarpeen mukaan.

Laita feta ison folionpalan päälle. Ripottele päälle hieman tuoretta oreganoa ja kippaa ihan hieman vinegrettiä päälle. Kääri feta folioon ja nosta hiilille maustumaan.

Huuhtele ja kuivaa salaatti ja tomaatit. Asettele salaatinlehdet tarjoilulautasen pohjalle, mausta lorauksella vinegrettiä ja sekoita kastike salatinlehtiin.

Leikkaa tomaateista siivuja ja laita salaatin päälle. Mausta vinegretillä, mutta jätä kastiketta vielä.

Ripottele oliivit ja sipulirenkaat salaattiin.

Leikkaa grillatusta fetasta rouheita paloja salaatin päälle. Jos se on ollut grillissä pidempään tulee fetasta ihanan murenevaa, se ei haittaa ollenkaan, pikemminkin suositeltavaa. Tällä kertaa grilli ei ollut kovin kuuma, joten feta säilytti vielä rakenteensa.

Kaada loput kastikkeet päälle, koristele sipulinvarsien silpulla ja nauti.

Salaattiin sopisi myös grillattu paprika, sillä se on ihan parasta grillatun fetan kanssa sellaisenaan. Laitoin sen tällä kertaa vain ikään kuin lisukkeeksi salaatille, kun kerran klassikon äärellä ollaan J.

kreikkalainen-salaatti-pysty

kreikkalainen-salaatti-fetakoira

Italialainen fetanoutaja on valppaana, josko grillaajan keskittyminen herpaantuisi.

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s