Black Anguksen ulkofilepihvi makurasvalla on mitä parhainta grillilihaa. Pippuripihvin ystävä grillaa ulkofileen ja pippuritkin kesyyntyvät hiilillä.
- 2 Black Anguksen tai hyvän lihakarjan pihviä (n. 500 g)
- merisuolaa
- kokonaisia mustapippureita
- kokonaisia rosepippureita
- kokonaisia viherpippureita
- kokonaisia valkopippureita
- timjamia ja rosmariinia halutessasi
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Laita kokonaisia merisuolaa ja kokonaisia pippureita oman maun mukaan huhmareen. Jos ruokailijoilla on erilainen pippurimaku, laita tässä vaiheessa vähemmän pippuria ja mausta lopuksi pihvit kokonaisilla pippureilla. Eriväriset pippurit ovat nättejä ja kukin voi makunsa mukaan joko rouskutella menemään tai sysiä pippurit lautaselle koristeeksi.
Hiero rouhean suolan avulla pippurit hienoksi. Minä laitoin mukaan myös hieman yrttejä, tuoretta timjamia ja rosmariinia.
Hiero mausteet lihaan puolisen tuntia ennen paistamista. Jos olet rouhinut pippurin suolan kanssa, älä laita mausteita lihan pintaa aiemmin. Suola saa lihasnesteet liikkeelle ja kuivattaa lihan.
Virittele kuuma hiillos.
Grillaa ensin rasvapuolelta pitäen pihviä pystyssä niin että rasva saa väriä ja vähän sulaakin, ota sitten muut pinnat kiinni.
Jos tykkäät punaisesta lihasta, kypsyy pihvi sopivaksi tosi nopeasti, pari minuuttia puoleltaan riittää. Käännä pihviä kerran 90 astetta, niin saat kivan ruudukkopinnan pihville.
Anna lihan vetäytyä folio- ja pyyhekääreessä 10-15 minuuttia.
Voit toki tehdä perinteisen kermakastikkeen pippuripihvin ohjeen, mutta minusta kesäinen grillipihvi ei kaipaa kylkeen kuin grillattua broccoliinia, grillattuja porkkanoita, sipuleita ja varhaiskaalia tai varhaiskaalisalaattia. Ja uusia perunoita.
Tarjoa sopivan tanniinisen ja hapokkaan punaviinin kanssa, vaikkapa Chianti Classico Borgo Salcetino Lucarello Riserva 2011 tai Candialle Chianti Classicon kanssa.