Olen aivan addiktoitunut tähän yhdistelmään! Yksikään grillilläni vieraileva ei välty seesamiöljyllä maustetulta sydänsalaatilta. Syönkin salaattini nykyään useimmiten grillattuna.
Ja seesamiöljyä sen olla pitää! Olen kokeillut hyvällä oliiviöljyllä. Mausta tulee vähän puutteellinen. Oliiviöljyllä maustettu sydänsalaatti olisi mielestäni varmaan ihan hyvää, ellen olisi parempaa maistanut.
- 2 sydänsalaattia
- 1-2 tl seesamiöljyä
- sormisuolaa
Leikkaa kannasta 1-2 mm kitkerää kantaa pois. Halkaise salaatti kahtia, huuhtaise ja kuivaa pyyhkeen päällä leikkauspinta alaspäin.
Lirauta ihan vähän seesamiöljyä leikkauspinnalle. Ei liikaa, ettei seesamiöljyn maku lyö yli.
Ripottele jokaisen salaatin pinnalle hieman sormisuolaa.
Yleensä grillaan sydänsalaatin viimeiseksi, sillä se kypsyy sopivaksi muutamassa minuutissa. Jos grillaan pihviä, laitan pihvit vetäytymään folioon ja laitan sitten sydänsalaatit hiilille.
Tavoittele kivaa hiillostunutta pintaa salaatille, mutta sisältä salaatin rakenne saa olla vielä rouskuvaa.
Olen grillannut myös isompia rapeita salaatteja, en nyt vain muista millä nimellä ne kaupassa kulkevat.
Jos kelit eivät suosi grillausta tai grilliä ei satu hollille, onnistuu sydänsalaattien paistaminen myös pannulla.
6.7.2016 15:13
Olen aivan ihastunut grillattuun kaaliin. Luulen, että tämäkin maistuu. Täytyy testata!
6.7.2016 16:16
Testaa ihmeessä! Grillattu varhaiskaali on kyllä herkkua, ja niin on tämäkin :).