Nyt on ihan paras parsakaalin sesonki. Kotimaisia vihernuppuja löytyy jo kaupoista. Kun keität parsakaalin sopivan rapeaksi, valutat hyvin ja maustat korealaisittain paahdetuilla seesaminsiemenillä ja seesamiöljyllä, unohtuvat vetiset ja mauttomat kokemukset parsakaalista.
- 1 parsakaali, n. 0,5 kg
- 1 tl suolaa keitinveteen
- 1 rkl seesaminsiemeniä, paahdettuna ja murskattuna
- 1 rkl seesamiöljyä
- ½ tl pilkottua valkosipulia
- hyppysellinen sormisuolaa
Kuumenna paistinpannu ilman öljyä keskikuumaksi. Paahda seesaminsiemeniä pannulla 4-5 minuuttia, hämmennä ja heiluta siemeniä välillä. Minä taisin paahdella hieman pidempään sillä siemenet alkoivat saada väriä hitaasti. Siemeniä ei tarvitse ruskistaa, kunhan ne saavat paahteista makua.
Murskaa siemenet morttelissa.
Pilko parsakaali varsineen. Keitä isossa kattilassa suolatussa vedessä 1-2 minuuttia. Valuta ja laita välittömästi kylmään veteen. Kun kaalin kypsyminen on kylmässä vedessä loppunut, kaada parsakaalit siivilään ja valuta hyvin. Oikein hyvin, sillä vetinen parsakaali on juuri se, joka vierottaa tämän kasviksen mausta.
Pilko valkosipuli. Laita parsakaali tarjoilukulhoon. Mausta valkosipulilla, sormisuolalla ja seesamiöljyllä. Ripottele päälle seesaminsiemenet ja tarjoile vaikkapa galbimarinoitujen naudanribsien tai bulgogin kanssa.
Ohje on peräisin ameriikankorealaisesta blogista Koreanbapsang.