Misomarinadi antaa mallaspossulle ihanan umamisen, hieman makean ja pähkinäisen vivahteen. Kun käytät lopuksi suikaleet grillivastuksen alla, saat makuun mukavaa paahteisuutta. Korealaisen misopossun makumaailma on täyteläinen, mutta mieto.
- 500 g hyvälaatuisia porsaansuikaleita, kuten mallaspossua
- oliiviöljyä paistamiseen
Mausteseos
- 2 rkl misoa (käytin vaaleaa misotahnaa)
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl vettä
- 2 rkl punaviiniä
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 tk hunajaa
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 tl pilkottua valkosipulia
- 1 tl pilkottua tuoretta inkivääriä
- 1 tl tuoretta pilkottua oreganoa
- 1 tkl pilkottua tuoretta timjamia
- suolaa
- mustapippuria
Laita kulhoon misotahna ja sekoita siihen soijakastike, vesi, punaviini ja sokeri. Sekoita ja anna sokerin sulaa. Sekoita joukkoon hunaja, seesamiöljy ja pilkottu valkosipuli ja inkivääri. Mausta vielä oreganolla ja timjamilla. Rouhaise joukkoon mustapippuria.
Lisää lihasuikaleet ja sekoita hyvin.
Nosta kulho jääkaappiin marinoitumaan 2-3 tunniksi. Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Mausta liha vielä sopivasti suolalla, riippuen siitä kuinka suolaista soijakastikkeesi ja misotahnasi on. Jos suolan lisääminen arveluttaa tässä vaiheessa, paista liha ensin, maista ja lisää tarpeen tullen. Minä ripsautin sormisuolaa vielä pannulla lisää.
Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä tai muuta hyvää kasvisöljyä. Ruskista possunsuikaleet lähes kypsäksi. Paistoin puolen kilon annoksen kahdessa erässä.
Laita possu laakeaan uunivuokaan ja paahda nopeasti kuuman grillivastuksen alla 3-4 minuuttia tai kunnes liha saa kivan ruskistuneen ja paahtuneen pinnan.
Tarjoa keitetyn jasminriisin ja seesamilla maustetun parsakaalin kanssa. Voit myös paistaa sydänsalaattia oheen. Jos kaipaat lempeiden makujen kaveriksi hieman chilin puraisua, laita oheen korealainen varhaiskaalisalaatti.
Ostin Mallaspossun grillipaketin jo keväällä ennakoiden grillikautta. Minulle ei ihan avaudu miten ohuen ohukaiset possusuikaleet pitäisi käyttää grillissä? Ehkä tämä on suunnattu sille toiselle koulukunnalle, joka grillaa kaasugrillillä ja parilalla? Haluaisin nimittäin nähdä sen fakiirin joka saa nämä ohuet suikaleet varrastettua. Pulinoista huolimatta, liha oli herkullista ja onneksi pakkasessa on vielä kolme pakettia. Tätä korealaista possua teen jatkossa usein!
Ohje on peräisin Soulista ostamastani kirjasta Korean kitchen.
13.7.2016 16:30
Ihana resepti! Pitää kokeilla, ehdottomasti. Misoa tulee käytettyä aivan liian vähän, yleensä erilaisiin nuudelikeittoihin.
13.7.2016 21:28
Muistinkin tätä tehdessä, että yhdessä ja toisessa Master ja Top chefissä ovat kilpailijat tarjonneet misoglaseerattuja annoksia, joten tämä voi olla muodissa :).