Koska yrttitarhani kerrankin kukoistaa, maustoin tomahawkin kunnolla yrtteillä. Tuoretta rosmariinia, timjamia, persiljaa, salviaa ja rakuunaa. Kiloinen lihakirves ei parin tunnin yrttikylvystä liiemmin hätkähtänyt, pihvi sai vain pintaansa sopivasti vihreää makua. Jos haluat yrttimäisempää makua, anna pihvin marinoitua yön yli.
- 1 kg tomahawk
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- oksa tuoretta rosmariinia
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- kolme lehteä tuoretta salviaa
- tuoretta persiljaa muutama varsi
- tuoretta rakuuna maun mukaan
- sormisuolaa
Pilko mieleiset tuoreet yrtit. Sivele tomahawk kauttaaltaan oliiviöljyllä. Hieraise phvin pintaan sormisuolaa, mustapippuria ja taputtele yrtit kaikin puolin. Nosta pihvi lämpiämään pariksi tunniksi huoneenlämpöön – koirataloudessa kuonojen ulottumattomille.
Rakenna kuuma ja pitkäkestoinen hiillos, jossa on tilaa myös epäsuoralle grillaukselle.
Ota pihville kuumilla hiilillä kauniit, ruskeat pinnat. Nosta pihvi myös sivuttain ja kääntele sivupinnatkin kiinni.
Siirrä pihvi hiilloksen sivuun kypsymään. Hiillokseni hiipui viileässä illassa nopeasti joten 8 minuuttia puoleltaan epäsuoraa kypsennystä näin paksussa pihvissä ei aivan riittänyt. Käärin pihvin vetäytymään folioon ja nostin sen takaisin hiilloksen viereen vartiksi. Pihvistä tuli varsin punaista, mutta meidän makuun ei liian raakaa.
Kokeile myös grillatulle tomahawkille chiminchurrikastiketta tai tomahawk-pihviä ihan sellaisenaan.
Tällä kertaa korkkasimme Candiallen La Missen. Loistava Chianti Classico sekin ja mahtava pihviviini!