Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ihanaa sitruunaista maalaiskanaa, mustatorvisieniä ja spelttiä

6 kommenttia

maalaiskana-mustatorvi

Paistetut mustatorvisienet, sitruunaiset maalaiskanan paistipalat ja keitetty speltti! Paahdoin maalaiskanan luulliset maalaiskanan paistipalat uunissa ja samaan aikaan paistoin pannulla mustatorvisieniä. Arvoin keittäisinkö jasminriisiä vai spelttiä, mutta onneksi keitin spelttiä. Aivan mahdottoman herkullinen yhdistelmä!

Maalaiskana uunissa

  • 4 luullista maalaiskanan paistipalaa
  • oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu (kenties raastettua kuoret mutta unohdin taas kiireessäni raastaa ennen halkasiua)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Mustatorvisienet pannulla

  • ½ litraa mustatorvisieniä (muutama kantarelli joukossa ei haittaa)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 kesäsipulia, yhden sipulin varret pilkottuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • pieni kourallinen tuoretta pilkottua persiljaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Keitetty speltti

  • 4 dl vettä
  • 2 dl spelttiä
  • pansuolaa
  • 1 rkl voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko ainekset, laita sienipaistos tulille ja laita pikkuhiljaa myös vesi spelttiä varten kiehumaan. Tee sienipaistos kanan paahtuessa uunissa.

Laita luulliset, nahalliset kananpalat uunivuokaan, mausta oliiviöljyllä, sitruunan mehulla (aioin laittaa myös sitruunankuorta, pesin sitruunan mutta halkaisin sen ennen kuorimista, joten päätin unohtaa sitruunankuoren), suolalla ja rouhi mustapippuria päälle. Paahda luullista maalaiskanaa 35-40 minuuttia. Jos kanan nahka ei ruskistu loppua kohti, käännä hetkeksi grillivastus päälle.

Keitä speltti ohjeen mukaan.

Pilko sipuli ja kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä. Kuullota sipuleita pannulla kunnes ne alkavat olla kivan kuulaita. Jos ne ruskistuvat liiaksi, ripsauta suolaa päälle. Lisää pilkottu valkosipulin kynsi ja anna paistua hetki. Lisää mustatorvisienet pannulle. Heitin mukaan muutaman kantarellin, koska niitä nyt vaan oli ja pannu näytti kaipaavan lisää sieniä. Paista neste pois sienistä. Mausta persiljalla, mustapippurilla ja sipulin varsilla, anna muhia hetki. Tarkista suola ja lisää sormisuolaa ja muita mausteita tarpeen mukaan.

Rakastan mustatorvisienen makua, mutta minulla ei ole ollut sille liikaa hyviä ohjeita. Kampasimpukoiden ja katkarapujen kanssa se on herkkua, mutta sen tekeminen ei onnistu ihan aina. Tällä kertaa päätin it-kiireiden lomassa paistaa sienet samalla tapaa kuin hyväksi todessa kantarelliohjeessa. Toimii aivan täpöillä! Maalaiskananpoika on välillä ollut hieman tylsemmän makuista ja olenkin alkanut epäillä onko hehkuttamani laadukkaamman broilerin laatu laskenut. Puolikkaan sitruunan mehu teki todella hyvää ja leikkasi maalaiskananpojasta uunivuoalla irronnutta paistinrasvaa hienosti. Laiskuudesta, kiireestä ja sientenhimosta syntyi aivan erinomaisen herkullinen ohje.

Tarjoa raikkaan salaatin ja kevyen punkun kera.

Tallenna

Mainokset

6 thoughts on “Ihanaa sitruunaista maalaiskanaa, mustatorvisieniä ja spelttiä

  1. Olin viime viikonloppuna Keski-Suomessa mökkeilemässä ja yritin etsiä sieniä mutta eipä löytynyt oikein mitään… Mustatorvisienistä sai vain haaveilla 🙂

  2. Meillä on myös ollut komeat apajat. Käytännössä yhden viikonlopun aikana kerättiin koko vuoden tarpeet torvisieniä ja kantarelleja! Mustatorvisienireseptejä kaipailen myös, pitääpä pistää paistaen lisukkeeksi. Me tehtiin tuoreeltaan sadosta torvisieni-salvia-punaviinirisottoa, siitä yhdistelmästä tykkään valtavasti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s