Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Unelma toteutuu! Kerro vinkkejä ruokamatkaajalle Australiaan!

2 kommenttia

australia

Hyvää ruokaa, parhaita ravintoloita, kiinnostavia viinialueita. Kenguruita, pingviinejä, krokotiilejä. Rantoja ja rentoa menoa. Eikös Australia ole tehty näistä aineksista? Pitkäaikainen haaveeni toteutuu tänä syksynä: lähden koluamaan tuota valtavaa mannerta reiluksi pariksi kuukaudeksi. Onko sinulla kokemuksia mihin kannattaa ehdottomasti suunnata? Missä kaupungeissa on ruokascene nyt kiinnostavimmillaan, mitä viinialueetta ei kannata jättää väliin? Kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Koordinaatit ovat vielä vähän hajallaan. Aion käydä Melbournessa ja Sydneyssä, kenties Adelaidessa, Kenguruu Islandilla ja lähellä olevalla Barossan ja Claire Valleyn viinialueella. Ehkä Tasmanian tuholaista moikkaamassa. Aika voi kyllä loppua kesken Tasmanian reissuun sillä aikomuksena ei ole suorittaa vaan nauttia rauhalliseen tahtiin. Kun kerrankin pitkään reissuun avautui tilaisuus.

Aivan alkumatkan kohde mantereella syyskuun alussa on vielä hakusessa. Mihin mennä ensiksi, etelän kevättä odottamaan? Trooppiseen Darwiniin? Vai olisiko Perth otollinen aloituspiste? Niillähän ei ole välimatkaa kuin muutama tuhat kilsaa. Itärannikon suunta ei ehkä niinkään kiinnosta, kun en ole surffari tai sukeltaja ja olen kuullut varoituksen sanoja rannikkoa pitkin bailaavista välivuotta viettävistä brittiteineistä. Vai olisiko se juuri se suunta josta kannattaa aloittaa?

Onko Australia tuttu? Mihin kaupunginosiin olisi kiva asettua Sydneyssä ja Melbournessa? Oletko kokeillut airbnb:tä Australiassa, toimiiko? Vinkkejä, suuntimia aikuiseen matkantekoon, ravintoloiden ja viinitalojen nimiä otetaan innolla vastaan!

Tasaan muutaman päivän aikaeroa Singaporessa ennen kengurunloikkaa Australiaan, joten myös Singaporevinkit kelpaavat.

Raportoin sitten matkan varrelta mistä kaikesta se Ozin ihmemaa on tehty. Mitä kaikkea uskallan ja tohdin lautaselle tilata, mitä kaatoja lasiin tulee ja missä minusta kannattaa käydä.

***Matkustin Australiassa kolmisen kuukautta pohjoisesta Queenslandistä rannikkoa pitkin kohti etelää, koukkasin Melbourneen ja päätin reissuni länsirannikolle Fremantleen ja Margaret Riverin viinialueille. Australia -tagin takaa löytyy tarinoita Isolta valliriutalta, ravintoloista ja ruokaohjeista, jotka toin matkamuistona kotiin.

Advertisement

2 thoughts on “Unelma toteutuu! Kerro vinkkejä ruokamatkaajalle Australiaan!

  1. Olen asunut Perthissä ja ainakin siellä syyskuu on talven loppua, viileää ja sateista, joten lähtisin kyllä pohjoisesta liikkeelle ja menisin etelään vasta loppulomaksi. WA on hienoa aluetta, mutta ehkä enemmänkin Perthin ulkopuolella. Itse kaupunki on ihan kiva, muttei mitenkään erityinen. Sama kyllä koskee mielestäni muitakin aussikaupunkeja Sydney mukaanlukien, joten jos haluaa pelkästään keskittyä ruokaan, niin ok, muuten hakeutuisin ihmettelemään Australian ihmeellistä luontoa ulos kaupungeista. Perthin ruokaskene lienee mennyt uusiksi 10 vuodessa, joten siihen en osaa antaa vinkkejä.

    • Kiitos Anu, tämä vahvisti epäilyni! Taidan tehdä niin kuin ehdotat ja scoutata pohjoisesta lämpimämpiä seutuja. Iso ja mahtava manner on Australia hahmotettavaksi ensikertalaiselle :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.