Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Australia! Here I come, mate!

4 kommenttia

5eee9c95c17a8938c641bbdb1d7c6b6b

Haaveet toteutuvat kun ne laittaa toteutumaan! Tänään lähtee lento Singaporeen ja siitä muutaman päivän päästä otan kengurunloikan Australiaan. K a k s i ja p u o l i kuukautta! En vieläkään meinaa uskoa. Maaaate!

Jossain välissä reissua suunnitellessa meinasi usko loppua. Olinko haukannut liian ison palan? Australia on muuten iso maa. Kokonainen manner. Jukopliut minä kuvittelin että scouttaan tuosta vaan mihin haluan mennä ja mitä nähdä. Olen viettänyt elämästäni yhteensä yli kolme vuotta yhteensä reissussa, mutta pisimmillään ne ovat olleet kuukauden mittaisia matkoja yhteen kahteen maahan. Tai nuoruuden interraileja, joista nopeasti opin ettei kannata junailla Englannin kautta Portugaliin ja Italiaan.

Haluan tietysti nähdä Melbournen ja Sydneyn, mutta siellähän on lopputalvi tai alkukevät tässä syyskuussa. Mihin siis kevättä odottamaan?

Ensin ajattelin käydä katsomassa miksi Darwinin nimi on Darwin. Mutta siellä ei voi uida meressä koska saltiet vaanivat. Isot suolaisen veden krokotiilit! Eikä joetkaan ole turvallisia, koska makean veden krokot vaanivat. Taisi selvitä tuo nimiasia käymättä. Luonnonvalinta.

Suuri valliriutta on yksi maailman katoavista ihmeistä, mutta en sukella. Snorklaamisestakin on ainakin 10 vuotta.  Eikä valtava turismi ole hyväksi riutan ekologialle. Lisäksi Queenslandin rannikolla on niitä tappavia minimeduusoja. Ja isompia meduusoja, joiden ihokosketus johtaa vain järkyttäviin kipuihin. Niin houkuttelevaa. Mutta sitten luin, että valliriutoilla on lasipohjaisia ponttonilauttoja, joista voi ihailla riutan elämää. Ja ekologisesti vastuullisia matkanjärjestäjiä löytyy. Ehkä ravistelen pölyt snorkkelistani.

Aloitan reissuni Cairnsista, kissankorvasta . Jatkan Townsvilleen, joka jotenkin jatkuvasti vääntyy mielessäni Toonstowniksi. Saa nähdä tuleeko siellä vastaan piirrettyjä vai muita karikatyyrejä. Valkohiekkaisella Macnetic Islandilla on luvassa puussa torkkuvia koalakarhuja. Toivottavasti rannalla ei tule vastaan äkäinen cassowary!

Australiassa asuu 80 maailman sadasta vaarallisimmasta eläimestä. Or so they say. Cassowary ei kai edes ole yksi niistä. Ja jättäisin mieluusti tekemättä kovin läheistä tuttavuutta muidenkaan kanssa. Kärmekset, nyrkkeilevät kengurut ja tarantellat.

Mutta siellä asuvat myös koalat, opossumit, vompatit ja tasmaanian tuholaiset. Lutuisista lutuisimmat!

Vaarallisinta Australiassa ei tietenkään ole luonto vaan liikenne. Lisäksi ne ajavat väärällä puolella. Siitäkin huolimatta pakkasin mukaan kansainvälisen ajokortin. Katsotaan uskaltaudunko rattiin. En ainakaan aio ajaa rannikolta Ulurulle, vaikka sillä matkalla ehtisi varmaan jo tottua vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Aboriginaalien pyhälle vuorelle on kaikkialta matkaa enemmän kuin Hangosta Utsjoelle.

Maan hintataso on suomalaista luokkaa, joten ei siellä ole todellakaan varaa asua yli kahta kuukautta hotelleissa. Ensimmäiset viikot asun Airbnb:n kautta varatuissa huoneissa. Samalla saan kaupan päälle paikallisen kontaktin. Jännityksellä odotan miten systeemi toimii! Olen valinnut kämpät niin, että niissä on mahdollisuus käyttää keittiötä, joissain on myös uima-allas ja joissain on grilli. Aussi barbie!

Olen ilmoittautunut kodin- ja lemmikinvahtipalveluun.  Ausseissa on useampia palveluita, jotka välittävät vahteja. Toivottavasti yksi tai kaksi paikkaa tärppää, siten jäisi enemmän budjettia sukeltaa Melbournen ja Sydneyn ravintolasceneen. My kind of diving. Ja vierailla viinialueilla. Ja ehkä lentää Tasmaniaan, tuonne kissanruokakuppiin saakka.

Maaaaate! Lähden nyt ja raportoin matkanvarrelta. Esimerkiksi miltä Aussie barbie maistuu ja miten monta tapaa opin käyttää sanaa mate.

***Matkustin Australiassa kolmisen kuukautta pohjoisesta Queenslandistä rannikkoa pitkin kohti etelää, koukkasin Melbourneen ja päätin reissuni länsirannikolle Fremantleen ja Margaret Riverin viinialueille. Australia -tagin takaa löytyy tarinoita Isolta valliriutalta, ravintoloista ja ruokaohjeista, jotka toin matkamuistona kotiin.

4 thoughts on “Australia! Here I come, mate!

  1. Tätä onkin mielenkiintoista seurata! Onnea ja elämyksiä matkalle!

  2. Mahtavaa! Reissuraportteja odotellessa! Hyvää matkaa, Mate 🙂

    • Thanks, mate! Täältä lentokentältä raportoin että oikea ravintola menee aikaisin kiinni. Mutta ruisleivällä jaksaa kyllä Singaporeen asti 😀.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.