Paras kalaruoka tällä Australian reissulla, tähän mennessä! Olen syönyt ravintoloissa erinäisiä annoksia barramundia ja riuttakaloja, mutta tämä itse paistamani keisarinapsija oli mahtavan makuinen. Keisarinapsija valkolihainen kala, jolla on kaunis punainen nahka. Kiinteälihaisen kalan maku on hienostunut ja maukas.
Yhden nälkäisen matkaajan annos
- 1 keskikokoinen keisarinapsijan file
- sormisuolaa
- kevyt rouhaus mustapippuria
- oliiviöljyä
- tuoretta persiljaa
Lähestyin uutta raaka-ainetta yksinkertaisimmalla mahdollisella valmistustavalla. Maustoin kalan kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja paistoin oliiviöljyssä pannulla. Yksinkertaisuus johtui osin siitä, että matkustaessa en kanna kummoisia mausteita mukana. Perustarvikkeet vain, suolaa, mustapippurimylly. Tällä kertaa olin saanut Airbnb-emännän puutarhasta nipun yrttejä, mutta pidättäydyin vain persiljassa. Minusta on mukava päästä uuden kalan makuun käsiksi mahdollisimman pelkistetyillä mausteilla.
Paistoin kalaa ensin muutaman minuutin puoleltaan. Nahasta tuli mukavan rapea ja ruskea. Paksu ja kiinteälihainen kala ei kuitenkaan niin nopeasti kypsynyt, joten laskin pannun lämpöä ja annoin sen kypsyä muutaman minuutin lisää. Keskikokoisen fileen kypsennykseen meni reilu 10 minuuttia. Menin kyllä hieman sekaisin ajasta multitaskatessani. Kokeile kalan kypsyyttä veitsellä. Jos kalan file hajoaa helposti, on kala kypsä. Maukkainta minusta kala on kuitenkin jos se on sisältä vielä mukavan kiiltävää ja kuultavaa, ei täysin valkoista.
Keisarinapsija eli Red emperor ei ole varsinainen emperor-kala nimestään huolimatta. Se on ahvenkalojen sukua, napsijoiden heimoa. Se kulkee myös goldbanded jobfish -nimellä ja tieteellisistä nimistä kiinnostuneille tiedoksi, se on Lutjanus sebae.
15.10.2016 20:40
Googlailin ja kala on kaunis kuin mikä ennen syöntiä,mutta varmaan hyvä myös valmistettuna:)
16.10.2016 10:43
Kyllä on nätti kala, jopa suomustettuna! Ja ihanan herkän makuinen :).