Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ihanaista paahdettua myskikurpitsaa salaatissa

2 kommenttia

myskikurpitsasalaatti

Tässä on kova kilpailija juhlapöytien perunasalaatille! Resepti on yksi parhaista Australian tuliaisistani. Ostin paketin valmista myskikurpitsasalaattia Fremantlen luomukaupasta, enkä odottanut siltä muuta kuin nopeaa ja helppoa rantaruokaa. Se olikin niin hyvää, pehmeää ja maukasta, että ostin toisenkin salaatin. Ja vakoilin innolla paketin kyljestä tämän ihanan salaatin ainekset.

Peaches-kaupan kurpitsasalaatin kastike oli paleomajoneesia, mutta minä käytin tällä kertaa ihan kaupasta ostettua majoneesia.

  • ½ myskikurpitsa (500-600 g)
  • 5-6 rkl hyvää majoneesia (kuten Hellemans)
  • 1-2 tl sinappia (Maille Wholegraine Mustard)
  • 1 kevätsipulin varsi
  • (1/2 tl valkoviinietikkaa halutessasi, en käyttänyt)
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Pilko puolikas myskikurpitsa isoiksi kiekoiksi. Laita kiekko leikkuulaudalle ja leikkaa kova kuori pois jykevällä veitsellä. Perunankuorimiseen tarkoitettu veitsi ei juuri pysty kurpitsan kuoreen eikä leikkaa kerralla koko kuorta.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pilko kurpitsa puolen sentin paksuisiksi paloiksi, tavoitteena siisti tasakokoinen noppa. Ei ihan minulta onnistu, joten käytin enemmän luovaa lähestymistapaa pilkkomiseen.

Levitä uunipellille leivinpaperi ja levitä palat tasaisesti siten että ne ovat irti toisistaan. Tein tästä puolikkaan annoksen, joten voit joutua puolikkaan kurpitsan kanssa käyttämään kahta peltiä. Käytä kiertoilmatoimintoa tai paahda pellilliset peräkkäin uunissa.

Kypsennä paloja n. 15 minuuttia, pidä silmällä että kurpitsanpalat eivät pala. Pieni rusketus tekee hyvää ja antaa sen paahteisen maun.

Anna kurpitsan jäähtyä.

Pilko kevätsipulin varsi pieneksi.

Sekoita pienessä kulhossa majoneesi ja mausteet. Laitoin ensin sinappia yhden lusikallisen, maustoin suolalla ja mustapippurilla ja maistoin. Majoneesi kaipasi lisää sinapin makua, joten lisäsin toisen teelusikallisen. Joten mausta, maista ja säädä oman maun mukaan. Jos kaipaat majoneesille hapokasta vastapainoa, lisää hieman viinietiikkaa. Minusta kastike ei sitä kaivannut, sinapin hapokkuus antoi sopivan riittävästi tasapainoa.

Laita jäähtyneet kurpitsan palat kulhoon, sekoita majoneesia joukkoon pienissä erissä. Kurpitsan ei tarvitse uida majoneesissa. Lisää kevätsipuli, sekoita ja maista. Lisää kastiketta jos salaatti tuntuu liian kuivalta.

Nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.

myskikurpitsanopat

Olen ennenkin retostellut veitsitaidoillani. Eikö olekin tasakokoista noppaa?

Voit tehdä salaatin juhliin hyvissä ajoin etukäteen, vaikka edellisenä iltana. Salaatti säilyy jääkaapissa muutaman päivän, mutta on parhaimmillaan tuoreena. Kuten kaikki majoneesipohjaiset ruoat, salaatti on herkkä pilaantumaan lämpimässä. Älä jätä salaattia juhlapöytään tunneiksi lämpimään, vaan laita jäisen alustan päälle tai nosta tarjolle pienemmissä satseissa.

Mitä se paleomajoneesi on? Onko kellään kokemusta?

2 thoughts on “Ihanaista paahdettua myskikurpitsaa salaatissa

  1. Hauska ja varmasti herkullinen ohje. Pitää kokeilla!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.