Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Joulutortut glögisellä viikunahillolla

Jätä kommentti

viikunatorttu-muki

Glögin tuoksu valtaa kodin kun keittelet tätä viikunahilloa. Glögi antaa kuivatuista viikunoista keitettävälle hillolle mukavan jouluisen vivahteen. Taidanpa jatkossa leipoa pelkästään viikunaisia joulutorttuja.

  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 2-3 dl glögiä
  • 2 dl vettä (tai punaviiniä)
  • 80 g hillosokeria
  • 1 paketti valmista levyiksi leikattua voitaikinaa
  • tilkka vettä
  • 1 kananmuna tai 0, 2 dl maitoa voiteluun

Pilko viikunat pieniksi, laita kattilaan ja kaada päälle glögiä sen verran että viikunanpalat peittyvät. Anna liota parisen tuntia.

Kaada joukkoon vettä ja hillosokeria. Nosta neste kiehuvaksi ja säädä sitten lämpö hiljaa poreilevaksi. Keittelin hilloa kokoon talkoiden aikana, joten en ehtinyt katsella tarkemmin kelloa. Aika kauan kuitenkin vei, että koostumus muuttui hillomaiseksi. Ehkä parisen tuntia.

Anna hillon jäähtyä.

Ota valmiiksi levyiksi tehdyt voitaikinat sulamaan.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Leikkaa voitaikinalevyt kahteen osaan. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Leikkaa sentin päästä kulmasta viilto puoleen väliin torttupohjaa. Toista joka nurkassa. Kasta sormi veteen, kastele tortun keskikohta ja käännä ensimmäinen sakara ja paina kosteaa kohtaa vasten. Kostuta sakaran kärki vedellä ja toista tämä kunnes viimeinen sakara paikoillaan. Vesitilkka liimaa taikinan eikä sakarat lähde vääntelemään uunissa.

Laita ruokalusikallinen viikunahilloa päälle.

Voitele tortut kevyesti vatkatulla kananmunalla tai maidolla.

Paista torttuja uunissa 12-15 minuuttia. Tarkkaile etteivät tortut pääse ruskistumaan liiaksi.

Tarjoile huoneenlämpöisenä glögin tai kahvin kanssa.

viikunatorttu

 

viikunat

Ensi kerralla voisin kokeilla laittaa hillokattilaan veden sijaan punaviiniä, joka voisi tuoda mukavaa hapokkuutta makeuden vastapainoksi. Hillosta tuli aivan pikkuriikkisen liian makeaa minun makuuni, mutta minä en olekaan kovin makean ystävä. Tavan luumuhilloon verrattuna makeutta oli varmaankin saman verran.

Nyt käytin kokolailla kuivia viikunoita, mutta usein kaapissa on ankkakastiketta varten semikuivattuja viikunoita. Ne voivat käyttäytyä eri tavalla hilloutuessaan.

En ole koskaan pitänyt hirveästi luumutortuista, yksi tai kaksi joulussaan on mennyt paremman puutteessa. Nyt olen jo paistellut viikunatorttuja muutaman kerran. Uusi suosikki on löytynyt.

Kiitoksia Vatsa sekaisin kilinkolin -blogille, josta sain inspiraation joulunmakuisen viikunahillon tekemiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s