Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Piparinen persimonpiirakka

Jätä kommentti

piparirahkapiirakka

Piparkakun makuisesta rahkapurkista se idea lähti. Persimonin, hunajan ja piparirahkan maut ovatkin aivan ihania yhdessä. Tumma suklaa kruunaa tortun. Nyt minulla oli vain yksi kunnolla kypsä persimon, mutta ensi kerralla laitan toisenkin. Silloin täytteen ja makean persimonin liitto olisi varmaan täydellinen.

  • 2 persimonia (käytin yhden)
  • 1 prk piparkakun makuista rahkaa
  • 1,5-2 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 kananmunaa (käytin yhden)
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 pkt murotaikinaa
  • 3 palaa tummaa suklaata (70%)

Sulata muropohja ja levitä se matalaan pyöreään vuokaan.

Sekoita kulhossa piparin makuinen rahka ja jugurtti. Riko kaksi munaan ja sekoita joukkoon. Makeuta ruokalusikallisella hunajaa.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Levitä täyte murotaikinan päälle.

Pilko persimon pieniksi lohkoiksi. Tein tällä kertaa renkaita, mutta pienemmät lohkot jakautuvat tasaisemmin ja saat jokaiseen lusikalliseen myös persimonin makua.

Kypsennä uunissa n. 30 minuuttia.

Kun torttu on jäähtynyt, sulata tummaa suklaata. Koristele torttu suklaalla.

Nauti lämpimänä. Tai kylmänä. En nyt osaa päättää kumpi on herkullisempaa. Ehkä kumpikin.

En yleensä koskaan leivo, mutta nyt olen leiponut kolme kertaa viikon sisään. Toki taikinat ovat olleet kaupasta, mutta lasketaanhan sekin leipomiseksi? Tämä voi riistäytyä ihan käsistä ja tulla tavaksi.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s