Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Parman kinkkuun käärittyä persimonia

2 kommenttia

persimon-parmalainen

Aivan mahtava makumaailma! Persimonin hedelmäisyys yhdistettynä parman kinkun hienostuneeseen suolaisuuteen. Ripaus kanelia tuo jouluisen vivahteen. Rosmariini ja hunaja viimeistelevät ihanuuden. Täydellinen alkupala herkkupöytään.

Herkkupalat neljälle

  • 3 kypsää persimonia
  • 3 parman kinkun viipaletta
  • ripaus kanelia
  • tuoreita rosmariinin oksia (käytin kuivattua rosmariinia ja cocktail-tikkuja)
  • 1 tl hunajaa
  • reilu nokare voita

Huuhtele persimonit. Leikkaa kannat irti. Leikkaa neljään osaan.

Leikkaa parmalaisen siivut pitkittäin puoliksi. Helpommin sanottu kuin tehty – etenkin pehmeät parman kinkut menevät helposti säpäleiksi. Jos pakkauksessasi on muoviviipaleet siivujen välissä, älä yritä irrottaa muovia. Leikkaa veitsellä viipale muoveineen, niin saat helpommin halkaistua siivut. Irrota muovi halkaisun jälkeen.

Ripauta hippunen kanelia jokaisen persimonlohkon päälle.

Hesarin ohjeessa kääröt keihästetään rosmariinin oksilla. Minulla ei ollut tuoretta rosmariinia, joten ripottelin hieman oman maan kuivattua rosmariinia lohkoille ja kiinnitin parman kinkun persimonin ympärille cocktail-tikuilla.

Laita keskilämpöiselle pannulle reilu nokare voita ja paista kinkun kaikille kulmille kaunis pinta. Kun käänsin lohkot, siirsin tikun pois tieltä.

Mausta paistetut lohkot lopuksi niukasti hunajalla. Ajattelin että hunaja on turhaa, mutta se juuri kruunaa maut!

persimon-parmalainen-insta

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Parman kinkkuun käärittyä persimonia

  1. Aaa-ah, suolainen ja makea…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.