Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Valkosipulinen kananpoika

Jätä kommentti

kana-valkosipulia-vuoka

Provancesta peräisin olevassa ohjeessa valkosipuli kypsennetään paita päällä, en chemise. Näin kypsennettynä valkosipulista tulee ihanan pehmeää ja mietoa sosetta, joka korostaa hienosti kananpojan makua.

Poulet aux Quarante Gousses D´Ail

  • 1 luomubroileri tai maalaiskananpoika (700 g -1 kg)
  • sormisuolaa
  • 2 tuoretta timjaminoksaa
  • 2 tuoretta rosmariininoksaa
  • 2 tuoretta salvianoksaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 4 sileälehtisen persiljan oksaa
  • 40 tuoretta, nuorten valkosipulin kynttä (käytin 30 tavallista)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • rapeaa maalaisleipää tarjoiluun

 

kanaa-valkosipulia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sivele kana oliiviöljyllä. Ripottele broilerin ulko- ja sisäpintaan suolaa ja rouhi mustapippuria.

Työnnä kanan vatsaonteloon puolet yrteistä, valkosipuleista (kuorineen) ja sellerinvarsista pariin palaan leikattuna.

Laita loput yrtit, selleri ja valkosipulin kynnet uunivuokaan. Tavoittele juuri kanan kokoista vuokaa. Minulla ei sitä sattunut olemaan aivan optimaalisen kokoista vuokaa, mutta hyvää tuli isommallakin.

Laita kana vuokaan ja peitä kannella tai foliolla. Nosta uuniin ja kypsennä 1 h 45 min. Tarkista kypsyys puolentoista tunnin kohdalla pistämällä tikulla koiven paksuun kohtaan. Jos tikun reiästä tuleva neste on kirkasta, on kana kypsää.

Nosta kananpoika tarjoilualustalle, laita valkosipulin kynnet ympärille ja koristele tuoreilla yrteillä.

Kuori rasva paistinliemen päältä ja kaada kastike kulhoon. Tarjoa kana kuumana rapean leivän kanssa. Puserra pehmeää valkosipulia takin sisältä sosetta leivän päälle. Minä pusertelin myös useamman valkosipulin kynnen suoraan kuoresta suuhun ja karkotin kurkussa kutitellutta flunssaa.

EDIT 2018: Uutiset maalaiskananpojan tuotantoketjun ja ideologian muutoksista ovat syy miksi olen vaihtanut vanhoihin resepteihin tilalle luomubroilerin :(. Mielummin kallimpaa luomubroileria, harvemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.