Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Victoria Market – eteläisen pallonpuoliskon suurin kauppahalli

Jätä kommentti

queen-victoria-kala

Tuntia ennen kuin kauppahallin ovet sulkeutuvat, on hallissa käynnissä kilpalaulanta. Kilo possunkyljyksiä, viisi dollaria, viisi dollariaaa! Mahtava baritoni julistaa miten hyvää erikoistarjouksessa oleva mustekala on! Lohta Tasmaniasta! Yhden siunatun hiljaisen kaupan kohdalla on kyltti, joka julistaa meidän liha on niin hyvää, että se käy kaupaksi huutamatta. Melbournen kauppahalliin on niin helppo rakastua!

Toinen Melbournen Airbnb-kämppäni sijaitsi pilvenpiirtäjässä kauppahallia vastapäätä. Katselin pienen työnurkkaukseni ikkunasta vilskettä ja hyörinää. Astuin kadun yli ja olin maailman parhaassa kalakaupassa. Eteläisen pallonpuoliskon kaikki äyriäiset ja kalat! Lihaa vuohesta krokotiiliin, kengurusta kaniiniin. Ravintoloita, kahviloita. Ruokarekkoja. Ei parempaa lähikauppaa voisi toivoa!

queen-victoria-market1

Kevätsade kauppahallin kattojen yllä, Airbnb.kämppäni ikkunasta. Hallien alue jatkuu niin oikealle kun vasemmalle.

Ostin kappahallista kaikkea ihanuuksia: vasikan karetta, vuohen patalihaa, merikorvaa, mustekalaa, pipisimpukoita… Melbournessa runsaudenpaljous oli haaste, sillä siellä tietysti riitti myös ylenpalttisesti kiinnostavia ravintoloita.

Hallin ravintolat ovat enemmän pikaruokapaikkoja, joista voi ostaa mieleisen annoksen tai kerätä suosikit eri kojuista ja mennä yhteiseen ruokailutilaan syömään.

Viinikauppa, juustokauppoja, herkkukauppoja. Queen Victoria Market on niin iso, että sinne eksyy helposti. Katossa on opaskylttejä, mutta niidenkin logiikka ontuu paikoin. Tai luultavammin minun logiikkani. Eksyily on kuitenkin kivaa, eikä hukassa nälkä pääse yllättämään.

queen-victoria-market

Yksi kokonainen halli on omistettu kaikenlaiselle vaatteille, repuille, leluille ja muulle turistikrääsälle.

Kasvisosaston sisällä on hehtaarin kokoinen luomujaosto. Luomukasvikset ovat kohtuullisen kalliita verrattuna tavallisiin. Tavan kasvikset ovat melkoisen halpoja, etenkin sesongissa olevat. Kasviksia on kahdessa eri rakennuksessa. Löysin kerran mahtavan italialaisen vihanneskaupan, mutta en löytänyt sinne enää toiste. Miten sen on mahdollista, sillä se oli kooltaa lähes Tampereen kauppahalli itsessään?

queen-victoria-kasvis

queen-victoria-luomu

queen-victoria-kana

queen-vitoria-wine

queen-victoria-lihakyltti

queen-victoria-kyltti

queen-victoria-kraasa

queen-victoria-laukku

Tuliaisiksi vihainen kissa -laukku? Hmmm.

Kauppahalliin suunnitellaan isoa remonttia. Modernisointi toisi halliin seinät ja ilmastoinnin, ja sitä kautta ruokahävikki pienesi. Toisaalta vanhan hallin viehätys voisi kadota. Ennen kaikkea nousevatko hinnat, kysyvät melbournelaiset.

Tarkista aukioloajat, sillä ne vaihtelevat kovasti päivästä toiseen. Halli on myös kiinni keskellä viikkoa.

Tallenna

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.