Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Parmesaanikierteet parman kinkulla

Jätä kommentti

parmakierteet

Ihan liian hyviä! Suolaiset parman kinkulla ja parmesaanilla maustetut kierteet maistuvat iltapalaksi, naposteltavaksi tai hyvän kasviskeiton ohessa. Näitä on nopea ja helppo tehdä valmiista voitaikinasta.

Makuasia, mutta minusta voitaikina maistuu paljon paremmalle kuin muut kaupan torttutaikinat. Näin yksinkertaisessa yhtälössä raaka-aineiden laatu ratkaisee.

  • 2 levyä valmista voitaikinaa (käytin Myllyn paras-levyjä)
  • 2 rkl parmesaania
  • hyppysellinen maldonsuolaa
  • 1 kananmuna voiteluun

Ota voitaikinalevyt sulamaan, sulattelu vie 15-20 min. Raasta parmesaani ja pilko parmankinkku.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Toisella kertaa leikkasin pitkiä paloja kinkusta kierrettäväksi. Heti seuraavana päivänä, kun oli pakko saada lisää kierteitä, pilkoin kinkun pieneksi. Molempi parempi.

Riko yksi kananmuna kippoon ja vatkaa haarukalla muutama kerta.

Laita uunipellille leivinpaperi ja nosta sulaneet levyt pellille.

Leikkaa voitaikinasta sormenlevyisiä viipaleita. Kierrä taikina pari kolme kertaa itsensä ympäri.

Voitele kierteet kananmunalla. Ripottele päälle parmesaani ja parman kinkkua. Ripottelin vielä hyvin kevyesti maldonsuolaa kierteiden päälle.

Paista kierteitä 11-12 minuuttia tai kunnes kierteet ovat saaneet kauniin ruskistuneen pinnan. Nauti lämpimänä.

parmakierteet1

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s