Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Juuriselleriä koskenlaskijalla

Jätä kommentti

selleri-koskenlaskija

Koska koskenlaskijalla kuorrutettu kukkakaali on suosikkiruokaani, olen etsinyt mihin muuhun voisin yhdistää savuporon makuista Koskenlaskija -juustoa. Ja löysin uuden ihanan yhdistelmän! Juuriselleriin se sopii niin hyvin.

Kahdelle lisukkeeksi

  • 1 pieni juuriselleri (noin 150 g)
  • 1 dl kevytkermaa (käytin 15 % paksumpaa kermaa)
  • 1/3 pkt savuporon makuista koskenlaskijaa
  • pari hyppysellisellistä kuivattua timjamia
  • sormisuolaa

Pilko koskenlaskija. Laita kerma kattilaan ja lisää juusto sinne. Sulata juusto kermaan keskilämmöllä.

Kuori juuriselleri. Pilko siitä noin puoli senttiä paksuja viipaleita.

Laita juuriselleri pieneen uunivuokaan, lisää hieman sormisuolaa.

Kaada juustokastike sekaan ja sekoita.

Paista 225 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Juusto ruskistui lopussa, laitoin kannen päälle viimeiseksi  viideksi minuutiksi.

Juustoinen kastikkeen pehmittämä selleri maistuu mukavasti pihvin ohessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s