Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Arki-illan pelastaja: porkkana-sellerikeitto koskenlaskijalla

Jätä kommentti

porkkana-sellerikeitto-ruiskrutonki

Teen usein porkkanasosekeittoa ja välillä kaipaan vaihtelua siihen. Olen kokeillut inkiväärit ja sitrukset, mutta ne eivät maistu keitossa. Koskenlaskija sen sijaan sopii porkkanakeittoon ja juusto sointuu yksiin myös selleripaistokseen.Miksei sitten kaikki kolme yhdessä soituisi keitossa yksiin? Kyllä, mukulaselleri antaa mukavan pienen säväyksen porkkanakeittoon. Koskenlaskija pehmentää makuja ja tuo kivaa kermaista koostumusta.

  • 1 l kanalientä
  • 500 g porkkanaa
  • 2 isoa perunaa (300 g)
  • 50 g pala mukulaselleriä
  • ½ pkt savuporon makuista Koskenlaskijaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kurpitsansiemeniä/leipäkrutonkeja

Kuori kasvikset ja pilko ne pieniksi. Keitä kasvikset kypsäksi kanaliemessä. Käytin grillibroilerin luista keittämääni lientä, joten liemessä oli valmiiksi hieman suolaa, mutta ei muita mausteita.

Tarkista kasvisten ja nesteen suhde. Litran nestemäärä näytti hieman liialta tässä vaiheessa, joten kouhaisin desin verran lientä pois ennen soseuttamista. Nestettä voi aina lisätä lopuksi jos sosekeitosta tulee liian puuromaista, mutta hankalampi sitä on ottaa pois liian lievästä keitosta.

Soseuta sauvasekoittimella. Pilko joukkoon koskenlaskija ja anna juuston sulaa. Sekoita. Käytin tähän määrään kolmasosan Koskenlaskija-paketista, koska semmoinen pala sattui olemaan jäljellä. Laittaisin ensi kerralla vähän enemmän, puolikkaan paketin.

Rouhaise mukaan mustapippuria. Maista ja lisää suolaa tarpeen tullen, maun mukaan.

Paahdoin keiton päälle ruisleivästä kruntonkeja. Ruisleipä ei sopinut ehkä aivan parhaiten comboon. Toisella kertaa kokeilin kurpitsansiemeniä, se oli aika kiva yhdistelmä.

porkkana-sellerikeitto

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.