Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ruokaisa cottage pie bolognesekastikkeella

Jätä kommentti

cottage-pie-lautasella

Brittiruokien klassikko, shepard´s pie tehdään perunamuussista ja hyvin maustetusta lampaan jauhelihasta. Cottage pie tarkoittaa samaa muusivuokaa naudan jauhelihalla. Tämä taas on erittäin ruokaisa italialainen mökkipiirakka. Kätkin perunamuussin alle bolognesekastiketta. Teen pitkän ja hartaan kaavan mukaan haudutettua kastiketta aina ison satsin, joten siitä riittää  ihanaa, syvän makuista kastiketta useampaan ruokaan.

BBC:n ohjeessa laitetaan cheddaria perunamuusin mausteeksi. Pääsinkin kokeilemaan ostamaani Koskenlaskijan cheddar -juustoa. Juusto oli ihan ok muusissa, mutta teki kokonaisuudesta varsin ruokaisan. Tällä ruoalla pärjäisi hyvin päivän hiilikaivoksessa.

Italialainen mökkipiirakka on myös mitä mainiointa hävikistä herkuksi ruokaa. Jos jääkaapissa on jauhelihakastiketta ja teet perunasosetta muuhun tarkoitukseen, tee reippaasti. Pieni tujaus muskottipähkinää sopii hyvin mökkipiirakan makuihin.

Cottage pie italialaisittain

  • 8 isoa perunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • (1 dl cheddarin makuista Koskenlaskijaa)
  • muskottipähkinää
  • suolaa
  • ½ l bolognesekastiketta

cottage-pie

Pese, kuori ja pilko perunat. Keitä suolatussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat. Tykkään käyttää muussin tekemiseen vanhan ajan tömppää, sellaista joita veistettiin puukäsityön tunneilla. Sekoita joukkoon maito pienissä erissä, mausta voilla ja varovaisesti muskottipähkinällä. Tarkista suola.

Jos kaipaat lisää ruokaisuutta, lisää joukkoon raastettua cheddaria tai cheddarinmakuista Koskenlaskijaa. Minusta Koskenlaskija ei tuonut tähän maun puolesta lisäarvoa. Vähän liian raskaan makuistakin muussista tuli, joten ensi kerralla jätän sen pois.

Laita bolognesekastike uunivuoan pohjalle ja perunumuussi päälle. Jos jauhelihakastike tulee suoraan jääkaapista, voit käyttää uunivuokaa uunissa ilman perunamuussia hetken ajan, ettei se jää haaleaksi paksun muussikerroksen alla.

Tee haarukalla aaltoja muussin pinnalle.

Paista peruna-lihavuokaa 220 asteessa 25-30 minuuttia. Nauti uunikasvisten ja raikkaan salaatin kanssa. Fenkoli-veriappelsiinisalaatti maistui oikein hyvälle ohessa.

fenkoli-cottagepie

Jos et ehdi tekemään muussia, voi bolognesekastiketta hukata myös perunaviipalelaatikkoon.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s