Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kuhafileet ruskistetussa voissa

2 kommenttia

kuha-salaatti

Niin pieni ero kuhafileen paistamisessa ja niin suuri ero maussa. Ruskistettu voi nostaa kuhafileet uusille makutasoille. Ihan nextille levelille.

Ruskistettu voi antaa kuhalle ihanan syvän pähkinäisen maun. Minusta voita ei kannata kuitenkaan ihan kastikkeeksi asti huljata, sopiva määrä fileiden paistamiseen riittää antamaan maun.

  • kaksi keskikoista kuhafilettä (nämä tulivat reilun 700 g pyöreästä kuhasta)
  • 20-25 g luomuvoita
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • vehnäjauhoa
  • tuoretta persiljaa koristeluun

Kuumenna paistinpannussa voita kunnes kuohu laskeutuu ja voin väri alkaa muuttua ruskeaksi. Ruskistuessaan voi alkaa tuoksua pähkinäiselle. Vahdi vieressä, sillä voi kärähtää nopeasti ruskistuttuaan.

Laitoin pannulle 30 g voita, mutta käytin siitä osan turskan poskien paistamiseen, ehkä kolmasosan.

Kuivaa kuhafileet biohajoavalla tai tavallisella pyyhkeellä.

Laita matalalle lautaselle sormisuolaa, mustapippuria ja vehnäjauhoja, sekoita ja jauhota fileet. Tätä ei kannata tehdä kovin paljon etukäteen. Minulla ainakin multitaskatessa tinkii jauhotetut fileet unohtumaan ja sitten jauho tahmaantuu kosteaksi.

Paista fileitä muutama minuutti puoleltaan. Tällä kertaa maltoin kypsentää fileitä vähän pidempään (sen aikaa kun sitrussalaatin kuvaamiseen meni, niinkin tarkka aika-arvio). Ehkä kolmisen minuuttia puoleltaan.

Tarjosin kuhan sitrussalaatin kanssa. Mangoinen ja fenkolinen veriappelsiinisalaatti toi sopivaa raikkautta lautaselle. Ohessa oli myös uunilohkoperunoita ja punajuuria, etenkin punajuuret maistuivat kivalta kalan kanssa.

Adamin Letzenberg Riesling oli juuri sopivan kuivan, tasapainoisen hapokasta ja hedelmäistä ruskistetun voin maustamalle kalalle.

ruskistettu-voi-kuha

 

 

Tallenna

Tallenna

Advertisements

2 thoughts on “Kuhafileet ruskistetussa voissa

  1. Ruskistetussa voissa paistaminen on tuo aivan ihanan syvän maun. Kerran ruskistin vähän enemmän voita, ja kypsensin kuhafileet uunissa niin, että ne olivat aivan uppeluksissa tuossa ihanassa voissa. Taivaallinen pähkinäinen maku, eikä kuitenkaan niin rasvainen lopputulos kuin olisi voinut kuvitella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s