Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Turskan poskea veriappelsiinilla

2 kommenttia

Kun maistelin turskan kieliä vuosi sitten, jäi siitä mieleen kampasimpukkamainen koostumus. Halusin kokeilla Australian reissulla löytämääni veriappelsiinilla virkistettyjen kampasimpukoiden ohjetta myös turskan poskille. Ja sehän oli aivan ihanaa! Veriappelsiinin makea hapokkuus nostaa hienosti turskan poskien omaa makua.

Alkupala kahdelle

  • 6 turskan poskea
  • vehnäjauhoja
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä ja voita
  • 1 salottisipuli
  • 1 veriappelsiinin mehu
  • tuoretta persiljaa koristeluun

Kuivaa posket hyvin pyyhkeellä.

Kuori salottisipuli ja pilko pieneksi.

Purista veriappelsiinista mehu.

Ota kaksi pannua. Toiseen laita hieman oliiviöljyä ja voita ja kuullota pilkottu salottisipuli.

Kun sipuli on kuullottunut, laske pannun lämpötilaa ja lisää veriappelsiinimehu. Varo kiehauttamasta mehua liikaa. Jos näin käy, lisää hieman valkoviiniä tai vettä. Tai kaada joukkoon lisää herkullista veriappelsiinin mehua.

Laita lautaselle vehnäjauhoja, sormisuolaa ja mustapippuria. Jauhota posket.

Kuumenna toisella pannulla voita ja oliiviöljyä. Paista posket nopeasti kivan ruskeaksi.

Nosta posket lämpimälle tarjoilulautaselle ja kaada päälle veriappelsiini ja sipuli.

Tarjoa heti hyvän rieslingin kera, kuten Adamin Riesling Lezenberg.  Jos olet pinot grisin ystävä, voisi vanha suosikkini Adamin Pinot Gris Reserve toimia myös.

Turskan posken koostumus on minusta hieman miellyttävämpi kuin kielen. Kielessä oli semmoinen kovin pehmeä kateenkorvamainen suutuntuma ja se sai kaipaamaan rapeampaa kuorrutusta. Sitä suutuntumaa muistellen kokeilin toiseen ohjeeseen korppujauholla jauhotettuja turskan poskia, mutta rapea kuorrutus ei tuonut poskille erityistä lisäarvoa. Poskissa on myös hieman enemmän kampasimpukkamainen kiinteämpi koostumus, joten ne eivät niin rapeutta kaipaakaan.

Koska minulla oli turskanposkien kokeiluteema päällä, kokeilin niitä myös italialaisen kukkakaaliohjeen ja sitrussalaatin kanssa. Kaikki olivat aika hyviä, niistä myöhemmin.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Advertisements

2 thoughts on “Turskan poskea veriappelsiinilla

  1. Kuulostaa herkulliselta. Aukko sivistyksessä täällä…en ole koskaan syönyt turskan poskia mutta jos maistuvat kampasimpukoille niin tykkään! Saako niitä Tampereen kauppahallista? T. Anne Maalaisbistrosta

    • Kauppahallin kalakaupasta olen löytänyt turskan kieliä ja poskia. Kysyin viimeksi onko niillä jokin sesonki, mutta ei kuulemma.
      Minusta turskan kielessä on vähän kateenkorvamainen koostumus ja suutuntuma, poskissa enemmän kampasimpukkamainen. Maussa on vähän kampasimpukkaa ja tietysti turskaa :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s