Kevätkanapoikaa, maissikanaa ja luomukanaa. Siinä on kivat pääsiäistiput mun mieleen. Kokosin koko pääsiäisen kattavan tipumenun. Koska parsakausi käynnistyy, löytyy parsaa sesongin kunniaksi vähän joka päivän menun alkuruoaksi.
Hyvälaatuinen kana maistuu sellaisenaan, sienten kanssa, pekonilla tai valkosipulilla höystettynä. Jos haluat wow-efektiä pääsiäispöytään, liekitä kana calvadoksella.
Jos sittenkin olet kallellaan karitsaan päin, katso täältä karitsamenut koko pääsiäiselle.
Pitkäperjantain calvadoksella liekitetty kevätkananpoika
Alkuun tietysti parsaa, tällä kertaa erityisen juhlavasti kampasimpukoiden ja parmankinkun kera
Nauti riisin tai uunissa paistettujen perunalohkojen kanssa. Uusi kestosuosikkini keitetty speltti toimii varmasti myös tämän kanan kanssa.
Rapean raikas salaatti antaa vastapainoa kanan ja kastikkeen herkullisen pehmeille mauille ja koostumukselle.
Pääsiäislauantaina luomukanankoipia pekonilla ja herkkutateilla
Alkuun parsaa kuohkealla valkoviinikastikkeella
Luomukanankoipia, herkkutatteja ja pekonia
Jos pakastimesta ei löydy herkkutatteja, kokeile komeaa pekoniristikkoa kanan koristeeksi.
Oheen salaattia ja koskenlaskijan fenkolia.
Pääsiäissunnuntaille kevätkanaa valkosipulilla
Alkuun parsaa muna-valkoviinikastikkeessa (sisältää viinivertailun)
Kevätkanaa valkosipulilla paita päällä
Oheen uuniporkkanoita ja palsternakkoja
Tämän ohjeen ohessa ei näkynyt olevankaan viinisuositusta. Kokeile Bourchardin Pinot Noiria.
Pääsiäismaanantaina luomukanaa currylla ja viherpippurilla
Parsan ympärille voi kääriä pekonia, parman kinkkua tai tällä kertaa ihanaa kylmäsavulohta.
Maalaiskananpoikaa Luomukanaa currylla ja viherpippurilla.
Tarjoa freekehin, riisin tai speltin kanssa. Uunijuurekset valmistuvat ohessa ihan kuin itsekseen. Makumaailmaltaan oheen sopii ihanasti parmankinkulla vyötetyt porkkanat.
Jos et löydä näistä mieleistä kanaohjetta, katso lisää vaihtoehtoja näistä ohjeista. Sieltä löytyy kanakormaa, grillattua kanaa, uunikanaa, pannukanaa, kanaa joka lähtöön.
EDIT: Uutiset maalaiskananpojan tuotantoketjun ja ideologian muutoksista ovat syy miksi olen vaihtanut vanhoihin resepteihin tilalle luomubroilerin :(. Mielummin kallimpaa luomubroileria, harvemmin.