Mitä on pääsiäinen ilman pupuja? Siis lautasella! Kokosin vinkit koko pääsiäisen kattaville kaniinimenuille. Ja tietysti parsaa alkupaloiksi.
Huomasitko jo myös karitsamenun ja tipumenun? Viinivinkit jälleen reseptisivuilla.
Pitkäperjantain pancettalla karamellisoitu kaniini
Ehkä paras pupuresepti ikiniä! Hanki oikeaa pancettaa, niin saavutat oikean ihanan savuisen, suolaisen ja karamellisoituneen maun.
Parsaa ja viiriäisen uppomunaa alkupalaksi
Pancettalla karamellisoitua kaniinia
Nauti polentan, salaatin ja kevyen pinot noirin kanssa.
Pääsiäislauantaina kaniinin kyljyksiä pannulle
Sheivattua parsaa, parmankinkkua ja parmesaania alkuun
Raikasta salaattia
Pääsiäissunnuntaina klassikko Italiasta: täytetty kaniini
Parmesaanilla gratinoitua parsaa alkuun
Kaniinin kanssa maistuu uunissa paistetut lohkoperunat ja voilla paahdetut palsternakat.
Pääsiäismaanantaille kaniinia metsästäjän tapaan
Höyrytettyä parsaa ja gremolataa alkuun
Kaniinia metsästäjän tapaan, pastaa, vihreitä vihreitä papuja tai broccoliiniä oheen.
Tomaattisen kastikkeen kanssa maistuu pasta. Voit tehdä suomalaisittain ja tarjota pastan kaniinin kanssa tai italialaisittain, tarjota pastan pelkän kastikkeen kanssa ja kaniinin pääruoaksi.
13.4.2017 11:28
Hei.
Huomasin tuossa kaniinireseptejä virikkeiksi googlaillessani, että ainakin tuossa muuten ansiokkaassa ohjeessanne ”Kaniinia metsästäjän tapaan” on mennyt käsitteet vähän sekaisin. Eli villikani on synonyymi kaniinille, kun taas tuo tummalihaisempi, pidemmän kypsytysajan vaativa Suomessa metsästettävä jäniseläin on metsäjänis. Sekaannus on ymmärrettävä ja varmasti yleinenkin, kun metsäjänis on se alkuperäinen Suomessa” villinä elävä jänis” ja kaniinit taas ovat viime aikoina tulleet tutuiksi karanneista tai vapautetuista lemmikkikaneista alkunsa saaneista citykanipopulaatioista. Arkikielessähän kaikkia jäniseläimiä saatetaan kutsua vaihtelevasti kaniksi, jänikseksi tai pupuksi, mutta sekaannusvaaran ja näiden jänisten lihojen erilaisten ominaisuuksien takia olisi erityisen tärkeää, että reseptiikassa lajien nimiä käytettäisiin täsmällisesti.
Pupuisaa pääsiäistä!
13.4.2017 22:03
Kiva kun löysit tänne ja kiitoksia palautteesta, Dj!
Tuossa vanhassa ohjeessa pohdimme tuolloin miksi joskus kaniinina myyty tuontikaniini on kovin riistaisen makuista vaikka useimmiten on mietoa. Samassa kaupassa siis maku vaihteli. Italialaisessa keittiössä erotellaan viljellyn kaniinin ja villin kaniinin ohjeet, joten pohdimme olisiko tuossa riistaisemmassa maussa ollut kyse ihan metsästetystä kaniinista. Kauppias ei tiennyt taustoja kun kyselin jälkikäteen.
Olen tutustunut kaniinin lihaan Euroopassa reissatessa ja etenkin Kataloniasta löytyy viimeisen päälle kaniinia, valmiita kyljyksiä rivi, koipia ja tietysti kokonaisia. Niiden maku on sama mieto ja maukas kuin monissa vakuumiin pakatuissa kokonaisissa kaniineissa.
Jänis on tietysti ihan eri laji, ja sille on omat, ihanat ohjeensa 😊.
Pupuisaa pääsiäistä myös sinulle!