Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Lempeät broccoliinit uunissa

6 kommenttia

Helpoin lisuke ehkä koskaan. Laitan broccoliinit usein siinä sivussa, heitän vain kevyesti öljytyt ja suolatut broccoliinit uuniin muiden kasvisten tai perunoiden päälle viimeisiksi minuuteiksi. Tällä kertaa uunivuoassa oli tryffelivoilla maustettuja kevätkananpoikia, enkä halunnut sekoittaa broccoliineja siihen makumaailmaan ennen kuin lautasella. Halusin kypsentää broccoliinit omillaan, sillä niistä tulee uunissa mukavan lempeän raikkaan, hieman makean ja paahtuneen makuisia.

Broccoliini eli varsiparsakaali uunissa

  • reilu kourallinen broccoliinia
  • loraus oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa

Napsauta kuiva tyvi pois, kuten parsasta. Huuhtaise ja kuivaa.

Pyörittele oliiviöljyssä ja suolaa. Paahda uunissa, 220 astetta noin viitisen minuuttia tai 200 astetta vajaa 10 minuuttia, riippuen broccoliinien varsien paksuudesta. Tavoittele varsiin semmoista kivan napakkaa al dente -kypsyyttä. Kukinnot maistuvat mukavasti paahtuneina.

Broccolinia ei kannata ostaa varastoon, sillä ne kukkivat nopeasti jääkaapissa yli. Katso myös kaupassa, että nuput ovat kiinni ja kunnolla vihreitä. Osa myytävistä näkyy olevan jo vähän kellertyneitä.

Broccoliini sopii ihanasti myös grilliin, lihan, kalan ja kanan kaveriksi.

Oikeanpuoleinen satsi on jo nähnyt parhaat päivänsä, vasemmanpuoleinen on terhakka ja vehreä. Tässä näkyy myös eroja varsien paksuudessa. Ohukaiset broccoliinit kypsyvät minuuteissa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Advertisements

6 thoughts on “Lempeät broccoliinit uunissa

  1. Viikonloppuna saadaan blogiystäviä kylään, tämä voisi sopia grillatun lihan lempeäksi kaveriksi!

    • Erinomainen idea! Nämähän toimii myös grillissä jos vaan mahtuu ja valmistuu vieläkin nopeammin. Hauskan lempeitä blogaanikekkereitä!

      • Kun ei vaan sataisi niin paljon lunta kuin viime yönä….;)

      • Niin, katselen just lumisadetta ikkunasta ja ihmettelen ehtiikö kevät tulla ollenkaan ennen juhannusta? Toivottavasti siellä tarkenee toppatakisssa grillata!

  2. On muuten hurjaa, kuinka usein kaupoissa varsiparsakaalit onkin ihan keltaisia pusseissaan. Tulisipa vielä irtotavaraa myyntiin, ehkä sen laatua tsekattaisiin paremmin?

    • Sanos muuta, monesti olen jättänyt ostamatta. Ja aikas sähäkästi pitää käyttää, ettei ne kellastu jääkaapissa. Tuo irtomyynti voisi olla ratkaisu! Ja kysynnän ja laatutietoisuuden kasvu :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s