Helpoin lisuke ehkä koskaan. Laitan broccoliinit usein siinä sivussa, heitän vain kevyesti öljytyt ja suolatut broccoliinit uuniin muiden kasvisten tai perunoiden päälle viimeisiksi minuuteiksi. Tällä kertaa uunivuoassa oli tryffelivoilla maustettuja kevätkananpoikia, enkä halunnut sekoittaa broccoliineja siihen makumaailmaan ennen kuin lautasella. Halusin kypsentää broccoliinit omillaan, sillä niistä tulee uunissa mukavan lempeän raikkaan, hieman makean ja paahtuneen makuisia.
Broccoliini eli varsiparsakaali uunissa
- reilu kourallinen broccoliinia
- loraus oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa
Napsauta kuiva tyvi pois, kuten parsasta. Huuhtaise ja kuivaa.
Pyörittele oliiviöljyssä ja suolaa. Paahda uunissa, 220 astetta noin viitisen minuuttia tai 200 astetta vajaa 10 minuuttia, riippuen broccoliinien varsien paksuudesta. Tavoittele varsiin semmoista kivan napakkaa al dente -kypsyyttä. Kukinnot maistuvat mukavasti paahtuneina.
Broccolinia ei kannata ostaa varastoon, sillä ne kukkivat nopeasti jääkaapissa yli. Katso myös kaupassa, että nuput ovat kiinni ja kunnolla vihreitä. Osa myytävistä näkyy olevan jo vähän kellertyneitä.
Broccoliini sopii ihanasti myös grilliin, lihan, kalan ja kanan kaveriksi.

Oikeanpuoleinen satsi on jo nähnyt parhaat päivänsä, vasemmanpuoleinen on terhakka ja vehreä. Tässä näkyy myös eroja varsien paksuudessa. Ohukaiset broccoliinit kypsyvät minuuteissa.
25.4.2017 22:21
Viikonloppuna saadaan blogiystäviä kylään, tämä voisi sopia grillatun lihan lempeäksi kaveriksi!
25.4.2017 23:38
Erinomainen idea! Nämähän toimii myös grillissä jos vaan mahtuu ja valmistuu vieläkin nopeammin. Hauskan lempeitä blogaanikekkereitä!
26.4.2017 06:46
Kun ei vaan sataisi niin paljon lunta kuin viime yönä….;)
26.4.2017 11:51
Niin, katselen just lumisadetta ikkunasta ja ihmettelen ehtiikö kevät tulla ollenkaan ennen juhannusta? Toivottavasti siellä tarkenee toppatakisssa grillata!
3.5.2017 14:48
On muuten hurjaa, kuinka usein kaupoissa varsiparsakaalit onkin ihan keltaisia pusseissaan. Tulisipa vielä irtotavaraa myyntiin, ehkä sen laatua tsekattaisiin paremmin?
3.5.2017 16:55
Sanos muuta, monesti olen jättänyt ostamatta. Ja aikas sähäkästi pitää käyttää, ettei ne kellastu jääkaapissa. Tuo irtomyynti voisi olla ratkaisu! Ja kysynnän ja laatutietoisuuden kasvu :).