Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kevätkanaa, parsaa ja manteleita

4 kommenttia

Lempeän keväinen ohje, kevätkananpojasta ja parsasta. Manteli antaa mukavaa pähkinäisyyttä ja rapeaa rakennetta muuten pehmeille mauille.

  • 450 g kevätkananpoika (ohjeessa isompi kana pilkottuna)
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½  rkl voita
  • 1 salottisipuli pilkottuna
  • 0,6-1,2 dl valkoviiniä (käytin vajaan desin)
  • 5-10 kpl vihreitä parsoja
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 30 g mantelilastuja
  • 1 rkl pilkottua persiljaa koristeeksi (taisi puuttua tai unohtua)

Kuivaa kana biohajoavalla pyyhkeellä tai talouspaperilla. Kuumenna  uuninkestävässä vuoassa oliiviöljy ja voi. Ruskista kana kauttaaltaan. Lisää salottisipuli, anna ruskistua hetki ja lisää valkoviini. Anna alkoholin kiehahtaa pois. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita kansi päälle ja nosta vuoka 200 asteiseen uuniin.

Napsauta parsoista pois kuivat tyvet.

Kypsennä noin 30 minuuttia, valele kanaa kastikkeella ja lisää parsat. Jätä kansi pois ja anna kanan hieman ruskistua. Jos käytät vaikka kokonaista maalaiskananpoikaa, kypsennä 50-60 minuuttia kokonaisuudessaan.

Paahda mantelilastuihin kuumalla rasvattomalla pannulla hieman ruskeaa pintaa. Lisää mantelilastut lopuksi ja tarjoile heti.

Voit valmistaa kevätkananpojan myös liedellä.

Tarjoa speltin tai riisin kanssa. Olen niin ihastunut spelttiin nykyään että keittelen sitä lisukkeeksi aina kaikkien mieluimmin.

Ohje on peräisin New York Timesin Cooking-sivustolta, hieman muokattu versio tässä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Advertisements

4 thoughts on “Kevätkanaa, parsaa ja manteleita

  1. Näyttää tosi hyvältä 🙂 Pitää kokeilla tehdä joskus.

  2. Minä otin juuri kaksi pikkuista kananpoikaa sulamaan, meinasin laittaa ne haudutuspadassa confit-menetelmällä huomenna. Tosin tämä sinunkin käyttämäsi ohje on kiinnostava. Pitää aamulla päättää. 🙂

    • Päätöksiä, päätöksiä, ne on joskus raskaita :D. Jään odottelemaan mitä herkkua siellä kananpojista tehdään :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s